„Gluma” Cilibiu devine director de carieră minieră

Fostul democrat-liberal, acum pesedist, Nicolae Cilibiu va fi de la 1 septembrie director al Carierei Tismana, deşi acum câteva săptămâni cataloga informaţia drept „o glumă de week-end”. Nu este singura schimbare operată de administraţia Complexului Energetic Oltenia. Iustin Ioniţă va fi mutat de la şefia UMC Tismana la conducerea carierei Roşia. Schimbări sunt şi la carierele din Jilţ, unde şefii de la Sud de mută la Nord şi invers. Mutările au fost decise vineri în şedinţa de Directorat.

Iustin Ioniţă, în prezent director la Unitatea Minieră de Carieră Tismana, va fi înlocuit cu Nicolae Cilibiu, fost consilieri judeţean al PDL, acum social democrat. Cilibiu spunea acum câteva săptămâni despre numirea sa la şefia UMC Tismana că este o glumă de weekend. Cât despre Ioniţă, nu va rămâne pe dinafară. Acesta va deveni de la 1 septembrie director la UMC Roşia, carieră condusă în prezent de Ion Guran. Despre Guran nu se cunoaşte ce soartă va avea de luna viitoare.

Ioniţă, care în prezent se află în concediu de odihnă, a confirmat schimbarea sa din fruntea UMC Tismana. Ioniţă crede că detaşarea sa la cariera Roşia este pe perioadă determinată. "Nu am detalii, sunt în concediu. Am auzit şi eu că s-a dat o decizie de detaşare pe două luni la cariera Roşia. E aceeaşi funcţie, nu am niciun fel de problemă. De la 1 septembrie voi fi detaşat. Am înţeles că s-a discutat în Directorat, dar nu am detalii", a declarat Iustin Ioniţă. 

Rocadă la Jilţuri

Şi la carierele Jilţ Sud şi Jilţ Nord vor fi alţi şefi din luna septembrie. Mai exact, din septembrie vor fi schimbaţi directorii plini şi adjuncţii între ei. Adică Dumitru Dragu de la Jilţ Sud şi adjunctul său vor fi detaşaţi la Jilţ Nord, iar Viorel Vulpe şi adjunctul său de la Jilţ Nord, la Jilţ Sud. Conform unor surse din companie, schimbarea directorilor între ei se face pentru a se putea debloca situaţiile privind exproprierile, cunoscându-se faptul că în prezent activitatea în cariere, cu precădere la Jilţ Nord, este blocată pentru că cei din conducerea carierei nu reuşesc să ajungă la o înţelegere cu cetăţenii care deţin terenuri în faţa excavatoarelor, între părţi existând chiar conflicte. Directorul Dragu de la Jilţ Sud a declarat vineri că nu ştie de această schimbare, dar spunea că nu l-ar deranja să conducă Jilţ Nord. "N-am nicio hârtie, nu ştiu, nu mi s-a comunicat. Până nu văd negru pe alb nu cred, zvonuri sunt. Cred că, dacă o să fie aşa, o să fim chemaţi, ni se va comunica şi după aceea o să apară o decizie scrisă. Pentru mine nu ar fi nicio problemă. Am 34 de ani de vechime. Am coordonat Rovinari, toate carierele din zonă, şi am avut rezultate bune. Jilţ Sud e o carieră bună, acum sunt greutăţi într-adevăr cu exproprierile, dar se va ajunge la o înţelege până la urmă. Iar dincolo, o să-mi dau tot interesul să meargă treaba. Eu respect deciziile care vin de la superiorii mei. Am fost disciplinat în sensul acesta o viaţă întreagă", a declarat Dumitru Dragu, încă director al carierei Jilţ Sud.   

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: