Ce a înţeles Ciurel din ştirea referitoare la schimbarea lui

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a comentat pentru un post local de televiziune informaţia legată de faptul că i se caută înlocuitor. Mihai Bălan, fost director la CET Govora, susţine că i s-a propus funcţia, dar a refuzat-o. Laurenţiu Ciurel a declarat însă că lui Bălan nu i s-a propus niciodată funcţia lui. 

Se pregăteşte schimbarea lui Laurenţiu Ciurel de la CE Oltenia! Aceasta este mesajul care reiese din schimbul de replici dintre Laurenţiu Ciurel şi Mihai Bălan, posibilul înlocuitor. Bălan spune că i s-a propus funcţia, dar a refuzat. „Recunosc că a fost o discuţie în sensul acesta, dar am refuzat propunerea. Infirm aceste informaţii. Am trecut în mediul privat şi aici vreau să rămân. Nu am plecat de la CET Govora ca să vin la CEO, în nici un caz. Nu este adevărat că am fost audiat în Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor”, a declarat Mihai Bălan la TV Sud. Tot la TV Sud a declarat Laurenţiu Ciurel câteva ore mai târziu că lui Bălan nu i s-a propus aşa ceva. „Ştirea e falsă în proporţie de sută la sută, după cum a spus şi domnul Bălan. Nu i s-a propus niciodată, nici nu a fost vorba de vreo schimbare. Oricine are cunoştinţe elementare de cum se poate ajunge într-un post de director general la o companie cum e CE Oltenia vede că procedura este cu totul şi cu totul diferită“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Contractul de mandat al lui Laurenţiu Ciurel prevede că acesta poate fi demis de Consiliul de Supraveghere dacă nu îşi îndeplineşte indicatorii de performanţă. Deşi acest lucru s-a întâmplat în ultimii ani, formulele de calcul ale Directoratului au indicat performanţă chiar dacă pierderile, gradul de îndatorare şi creanţele creşteau. Potrivit contractului, Ciurel ar trebui să primească o compensaţie rezultată din înmulţirea indemnizaţiei lunare cu numărul de luni rămase din contract, dar nu mai mult de 12 luni, adică în jur de 60.000 de euro.

Vizualizări: 3,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: