FNME și Univers, adrese către CEO. Ce solicită!

Federaţiile mari din CE Oltenia, care reunesc majoritatea salariaților, au trimis miercuri adrese către conducerea companiei, fiecare cu probleme diferite. Judecând după acest început, nici în 2017 nu va fi uniune sindicală, liderii vor milita pentru lucruri diferite, iar salariaţii vor primi nimic.
Federaţia Univers a trimis CE Oltenia o adresă prin care solicită începerea unor discuţii pentru găsirea unor soluții astfel încât veniturile salariaților să nu fie afectate. Problema acestora este legată de faptul că rectificarea bugetului de anul trecut nu a fost aprobată, deşi s-au făcut doar 800 din cele două mii de concedieri planificate, iar liderii cred că salariații vor avea veniturile diminuate. Totodată, Federaţia Univers cere conducerii să găsească vinovații pentru neaprobarea rectificării. Deși în adresă nu sunt date nume, pe pagina de Facebook a sindicatului din Jilț apar doi vinovaţi: Ionel Ilie și Laurențiu Ciobotărică. „Au fost semnalate în nenumărate rânduri riscurile la care vor fi expuși salariații, dacă nu se va rectifica BVC-ul, implicit fondul de salarii. Pe lângă faptul ca nu ați binevoit să faceți demersuri timpurii pentru rectificarea bugetului, (vinovații principali Ilie si Ciobotărică) luați în calcul posibilitatea de a nu plăti munca prestată la valoarea reală. Vă aducem la cunoştinţă că în CCM şi CIM-urile salariaţilor avem activă clauza plății în regie a salariului, fapt ce vă obligă să respectaţi întrutotul acest punct fierbinte, în caz contrar conform mandatului dat de membrii de sindicat, avem posibilitatea deschiderii conflictului de muncă parcurgând toţi paşii până la declanşarea GREVEI GENERALE“, ameninţă liderii Univers într-o postare pe Facebook.
Ceilalți sindicaliști, cei de la Federația Națională Mine Energie, au trimis conducerii o adresă prin care solicită convocarea comisiei mixte de negociere. Pe ordinea de zi: majorarea sumei tichetelor de masă. Liderii FNME cer ca valoarea unui tichet de să fie de 15 lei și invocă o modificare făcută la legea tichetelor de masă. Totodată, liderii de la FNME dau exemplu mai multe țări unde tichetele de masă ajung și la 44 de lei, cum este cazul Finlandei.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: