FNME solicită o întâlnire cu Dăncilă

Federația Națională Mine Energie, care reprezintă aproape jumătate din salariații Complexului Energetic Oltenia, a solicitat luni o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, după ce în spațiul public au apărut declarații îngrijorătoare cu privire la viitorul carierelor miniere și al termocentralelor pe cărbune.

“Dorim să vă transmitem profunda noastră îngrijorare în legătură cu situația foarte grea în care se află Complexul Energetic Oltenia, datorită modului în care funcționează piața de energie din România (funcționare neconcurențială), cât și întârzierilor nejustificate privind adoptarea actelor normative necesare pentru deschiderea fronturilor de lucru în carierele miniere”, se arată în adresa trimisă de FNME premierului Dăncilă.

Liderii de sindicat din minerit au mai avut o discuție cu Viorica Dăncilă în timpul campaniei electorale, la termocentrala din Rovinari. “Este nevoie și de o întâlnire de lucru, să ni se explice și nouă de ce sunt aceste diferențe între ce scrie în proiectul de strategie energetică și declarațiile făcute de diverși oficiali”, a spus președintele Dumitru Pîrvulescu, menționând că se referă inclusiv la ceea ce a spus recent secretarul de stat Doru Vișan, cu privire la trecerea unor grupuri de la termocentralele Turceni, Ișalnița și Craiova de pe cărbune pe gaze. “Contradicțiile dintre Proiectul Strategiei Energetice și mesajele transmise de conducerea Ministerului Energiei destabilizează pacea socială în rândul salariaților care merită siguranța locurilor de muncă după eforturile depuse pentru asigurarea siguranței în funcționare a Sistemului Energetic Național”, este mesajul FNME pentru șefa guvernului.

FNME solicită o întâlnire cât mai repede cu putință cu conducerea guvernului, dar și formarea unei comisii care să găsească soluțiile necesare asigurării stabilității economico-financiare a CE Oltenia, despre care sindicaliștii spun că “se degradează iremediabil”.

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: