Trecerea unor termocentrale pe gaz înseamnă închiderea unor bazine miniere

Constantin Crețan, lider sindical în Complexul Energetic Oltenia, susține că trecerea unor termocentrale pe gaz va însemna închiderea bazinelor miniere Jilț și Motru.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a vorbit săptămâna trecută despre intențiile în acest sens. “Vom face reconversie de 800 MWh, atât este estimat, de pe cărbune pe gaz, în grupurile ineficiente. În speță vorbim de Craiova II, care are această necesitate și în același timp oportunitate generată de rezervele de gaz de acolo, vorbim probabil de un grup la Ișalnița, dar se va analiza în detaliu, și un grup la Turceni, care oricum sunt disponibile”, a spus secretarul de stat Vișan.

Acesta a susținut că nu va fi afectată capacitatea pe cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Crețan îl contrazice însă. “Știți ce înseamnă acest lucru? Eu am bănuit că dispare numai bazinul Motru trecând Craiova pe gaze, dar se pare că bagă și Turceniul pe gaze și va fi foarte grav, pentru că minerii vor dispărea. Vor mai rămâne ultimii mineri în bazinul Rovinari”, a spus Crețan la Radio Infinit.

Crețan spune că secretarul de stat nu știe ce vorbește, când spune că unele grupuri trec pe gaze, dar că mineritul nu va fi afectat. “Trecând Craiova pe gaze, bazinul Motru dispare. Trecând termocentrala din Turceni pe gaze, Jilțul dispare”, a explicat Constantin Crețan, care acuză toate guvernele care au fost pentru această situație.

Vizualizări: 2,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: