Vișan, detalii despre trecerea unor grupuri ale CE Oltenia pe gaze

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, a explicat la Radio Infinit că vor trece pe gaze grupurile ineficiente ale Complexului Energetic Oltenia, fără a fi afectată actuala producție pe cărbune.

“În conformitate cu strategia companiei, cu materialul înaintat la Transelectrica în acest sens, în cadrul Complexului Energetic Oltenia avem următoarea abordare: vom face reconversie de 800 MWh, atât este estimat, de pe cărbune pe gaz, în grupurile ineficiente. În speță vorbim de Craiova II, care are această necesitate și în același timp oportunitate generată de rezervele de gaz de acolo, vorbim probabil de un grup la Ișalnița, dar se va analiza în detaliu, și un grup la Turceni, care oricum sunt disponibile”, a spus secretarul de stat Vișan.

Acesta susține că nu va fi afectată capacitatea pe cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Pe de altă parte însă, atunci când compania va avea o capacitate de 800 MWh pe gaze, cu certitudine cererea de cărbune va scădea, iar unele cariere miniere vor fi afectate, în special cele din zona Motru. (A.A.)

Vizualizări: 3,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: