Pârvulescu (FNME): Sunt bani pentru vouchere, dar nu este toată suma

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au început să depună cereri pentru concedii. Mulți au solicitat deja să plece la tratament ori să se odihnească în lunile iulie și august, însă nu toți vor putea merge în concediu în cele două luni de vară. Sunt două probleme ridicate de sindicaliști: banii care ar putea fi insuficienți pentru a acoperi solicitările salariaților și lipsa forței de muncă ce urmează să-i înlocuiască pe cei liberi.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a explicat că angajaților nu le va rămâne de făcut decât să se înțeleagă între ei astfel încât să nu fie prea mulți oameni care să plece în concedii în vară: “Vârful va fi în iulie, august. Să nu ne facem iluzii. Și când eram 18 mii, erau probleme în iulie, august, când aveam bilete de odihnă și tratament. Nu poate nimeni să le dea, de exemplu, concediu la 40% din angajați în același timp. Și atunci, se vor înțelege între dumnealor sau cine știe ce vor face acolo, că nu putem să oprim unitatea”.

În plus, compania nici nu ar putea acoperi toate solicitările minerilor astfel încât să alimenteze toate cardurile în două luni, fiind nevoie de circa 25 de milioane de lei. „Trebuie să înțeleagă că nu toți banii trebuie dați în aceeași lună. Sunt bani pentru vouchere, dar nu este toată suma. Toată suma trece undeva de 250 de miliarde de lei vechi, două luni. Nu ai cum să o acoperi. Plus că pleacă acum colegii cu plăți compensatorii și e o cheltuială în plus de patru salarii. Sunt 100 de oameni. Plus că sunt acele certificate care s-au luat împrumut în astea patru luni, mai, iunie, iulie, august și nu e o sumă mică. Chestiunile sunt apăsătoare, nu e chiar așa o situație roză”, a mai spus Pârvulescu.

Carduri făcute în regim de urgență

Cardurile vor ajunge la salariați în această lună. Apoi, în funcție de cereri, vor fi și alimentate cu câte 2.080 de lei, cât s-a stabilit valoarea voucherului de vacanță. „Eu sper să facă în regim de urgență cardurile. Firma care a câștigat are un termen. Eu sper să le aducă în maximum zece zile. Le aduce cardurile la toți salariații și, în funcție de solicitarea salariaților și de numărul de solicitări, se vor alimenta acele carduri în funcție de cereri”, a încheiat președintele FNME.

Vizualizări: 2,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: