Nelu Roșca: Mi se-ndoaie de ce zice AGA!

Semnal de alarmă de la Cariera Roșiuța! Cei 200 de mineri și energeticieni ce vor fi dați afară, în această vară, din Complexul Energetic Oltenia, vor acutiza problemele din sistem. Odată cu forța de muncă redusă, va crește riscul de accidente în cariere, spune Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța. „Ca lider de sindicat, mi se-ndoaie de ce hotărăște AGA”, a continuat sindicalistul.

Deși se vorbește constant despre lipsa forței de muncă în cariere și termocentrale, urmează 200 de concedieri la CEO. Nelu Roșca susține că problemele vor fi și mai mari după acest val de disponibilizări: „Pierderea aceasta de peste un miliard de lei este o pierdere înregistrată din achiziționarea certificatelor, din procesul de producție nu avem pierderi, dar avem probleme și lipsuri atât în zona de piese de schimb și subansamble, în zona de resurse umane, în producție. De doi ani de zile, vorbim de lipsă de personal și, acum o lună de zile, Directoratul a anunțat că este mandat de la AGA să se facă 200 de concedieri”.

Roșca a mai explicat, la TV Sud, că nu este de acord cu decizia celor din conducerea CEO de a trimite oameni acasă în acest context și a atenționat asupra pericolelor ce pot apărea în cariere, în special, la Roșiuța, acolo unde este lider de sindicat.

Acesta afirmă că un pericol asemănător celui din Cariera Alunu este iminent și în Gorj. „AGA știe că este lipsă de personal în producție? Ca lider de sindicat, mi se-ndoaie de ce hotărăsc ei. Ei trebuie să fie ancorați în realitatea acestei companii. Sunt singurul lider de sindicat care a făcut parte din negociere care nu a semnat acel proces-verbal de concedieri. Nu am semnat nici notificarea. În schimb, le-am dat un răspuns foarte tranșant în care le readuc la cunoștință lipsa de personal și dacă nu întreprind măsuri de urgență pentru completarea forței de muncă din producție, își vor asuma accidentele tehnice care pot să fie de anvergură sau umane. La două săptămâni de zile, s-a întâmplat acel eveniment la Alunu, care este posibil să se întâmple datorită lipsei de fronturi și modului cum s-a încercat să se excaveze. S-a exploatat cum ni s-a permis ca să putem să ne luăm salariile”, a mai declarat Nelu Roșca.

Vizualizări: 5,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: