Foc devastator izbucnit de la o afumătoare

Locuitorii din zona Olari nu vor uita niciodată ziua de Ajun din acest an. Pompierii s-au luptat multe ore cu focul ce a izbucnit la o locuinţă din zonă şi ameninţa şi alte locuinţe.  

În casa cuprinsă de flăcări se aflau cinci persoane, Ion Vlădoiu, proprietarul casei, împreună cu soţia, nepoata, fiica şi ginerele său. Aceştia au fost scoşi afară de către poliţişti. La incendiu a sosit şi o ambulanţă, iar medicii au îngrijit-o pe  proprietara  casei.  Conform spuselor nepoatei proprietarilor, focul s-a aprins de la o afumătoare situată în podul casei.

Oamenii au intrat în panică 

Locuitorii din zona Olari au rămas înmărmuriţi atunci când au văzut ce se petrece în apropierea casei lor “Erau flăcările foarte înalte deasupra casei, săreau scântei. Ne-a fost frică să nu ajungă focul şi la casele noastre, la benzinărie, că nici ei nu au hidrant. Nu ştiu de ce autorităţile au permis să se amplaseze aici o benzinărie”, a spus unul dintre vecini.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 17. 30 la o casă situată în zona Olari din Târgu Jiu. Trei autospeciale ale Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Gorj au sosit la faţa locului pentru a stinge incendiul. Intervenţia nu le-a fost deloc uşoară, dat fiind faptul că cei doi hidranţi din apropiere erau nefuncţionali, pompierii fiind nevoiţi să alimenteze autospecialele de la un hidrant ce se afla la circa doi km depărtare faţă de locul unde a izbucnit incendiul. “Incendiul a fost de proporţii, a necesitat stingerea cu apă şi spumă. În zona în care suntem noi nu au funcţionat hidranţii care, pe harta hidranţilor, figurau ca fiind funcţionali. A trebuit să alimentăm de unde am putut. Pericolul era iminent la casele învecinate, la staţia de benzină, dar şi la blocul de garsoniere. Am salvat 70% din bunuri”, a spus Aurelian Negrea, ofiţerul de serviciu din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj (ISU).

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: