Focar de infecţie din cauza câinilor comunitari

Zeci de familii care locuiesc în preajma padocului de câini din zona  Narciselor nu mai suportă mirosul care provine de la aceste animale. Oamenii spun ca administratorii  ţarcului aruncă toate fecalele provenite de la aceste animale în canalul care se scurge în lacul Panduraş. Mai mult, aceştia susţin că nu mai au somnul liniştit din cauza zgomotului pe care îl produc animalele.

În padocul de lângă Cimitirul Municipal vieţuiesc mai bine de 600 de câini. Toate fecalele rezultate de la animalele găzduite în acest loc ajung direct în canalul din spatele ţarcurilor, canal care se scurge în lacul Panduraş. Oamenii din această zonă susţin că nu mai pot suporta mirosurile îngrozitoare şi că acel loc reprezintă un focar de infecţie, mai ales că în acea zonă sunt şi copii mici. „Femeia care are grijă de câini aruncă toate fecalele în spate, în canal. Noi nu putem să mai suportăm mirosul. Este îngrozitor. Am o nepoţică care a făcut şi alergie din această cauză. Pe câinii care sunt bolnavi îi lasă liberi şi ne mănâncă păsările”, a precizat Elena Baldovin, una dintre persoanele afectate. Cea care răspunde de întreţinerea acestor animale este Carmena Şerbănoiu de la Asociaţia  „Pro Animals”, care se sustrage de la orice vină. „Noi nu aruncăm fecalele în canal. Iar în ceea ce priveşte gălăgia pe care o fac câinii, am făcut cereri în fiecare an la Primăria Târgu Jiu pentru a ni se pune la dispoziţie un alt teren, într-un loc în care să nu afecteze pe nimeni. Nu ne-a fost acordat”, a precizat Carmena Şerbănoiu

Au fost sesizaţi şi reprezentanţii Gărzii de Mediu care se vor deplasa astăzi la faţa locului pentru a vedea care este situaţia. Dacă administratorii padocului vor fi găsiţi vinovaţi de deversarea fecalelor în canal, comisarii vor aplica amenzi usturătoare.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: