Focuri de armă pentru prinderea hoţilor de drujbe

Acţiune spectaculoasă ieri dimineaţă a poliţiştilor gorjeni şi a celor din Dolj pentru prinderea a doi indivizi care spărseră un magazin de drujbe din Târgu Jiu şi care, în mai puţin de două minute, au plecat cu prada spre Craiova. Oamenii legii i-au încolţit însă tocmai pe la Cruşeţ, hoţii fiind nevoiţi să îşi abandoneze maşina pe dealurile de acolo, mascaţii punându-i la pământ după ce au tras câteva focuri de armă.

Alertă generală ieri dimineaţă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, după ce alarma unui magazin a sunat la ora 3.50 de minute. Doi hoţi au spart reprezentanţa firmei Sthil, de unde au furat nu mai puţin de 13 drujbe, cifră care avea să le fie cu ghinion, în cele din urmă. Magazinul este în centrul oraşului, dar nu are cameră de supraveghere, alarma declanşându-se şi ea după circa un minut. Hoţii au spart yala de la uşile de termopan, au tăiat lacătul şi au mers la loc sigur, luând cele mai scumpe drujbe găsite acolo, semn că studiaseră terenul înainte. Totul s-a desfăşurat în mai puţin de două minute, timp în care un paznic de la un restaurant din apropiere a sunat la 112 şi a anunţat că e posibil un furt, alarma ţiuind necontenit.

Echipajele care au venit la faţa locului au găsit uşa magazinului deschisă şi rafturile goale, motiv pentru care la nivel de Inspectorat a fost declanşată operaţiunea "Năvodul". Operaţiunea respectivă constă în organizarea de filtre şi baraje pe toate drumurile din judeţ, până la identificarea zonei în care s-ar putea afla posibilii infractori. În cazul de faţă, poliţiştii s-au mobilizat exemplar şi au reuşit să dea de urma hoţilor la Hurezani. Loganul oamenilor legii pus de-a doua pe şosea nu a fost un baraj tocmai bun, hoţii neoprind la semnalul făcut de poliţişti, ei văzându-şi de drum mai departe, în ciuda gropilor care dărâmă orice maşină. Poliţiştii n-au reuşit să încropească un baraj mai serios pentru că, la acea oră, nu mai era nicio maşină în trafic pentru a o trage pe dreapta.

Întorşi din drum de mascaţii de la Dolj

Hoţii, în schimb, au fost astfel localizaţi şi era evident că drumul lor duce spre Craiova, motiv pentru care poliţiştii din Dolj au fost puşi şi ei la muncă. Mascaţii de la IPJ Dolj au venit spre Filiaşi şi, pe drum, au dat de hoţii care ajunseseră în judeţul vecin. Cei doi spărgători s-au întors atunci cu maşina spre Cruşeţ, unde au abandonat drumul principal, intrând pe nişte coclauri unde li s-a înfundat toată aventura. Maşina celor doi a mers cât a mers pe nişte dealuri, dar la un moment dat totul s-a terminat. Poliţiştii din Stoina şi Cruşeţ au fost pe urmele hoţilor, alături de mascaţii care împânziseră zona. Mai multe focuri de armă au fost trase atunci în aer, unul dintre hoţi, Sebastian Mureşan, de 22 de ani, din Făgăraş, oprindu-se din fugă pentru că oricum nu mai putea şi risca să îşi rupă picioarele, terenul fiind accidentat şi plin de şanţuri.

Partenerul lui, Claudiu Popa, de 41 de ani, din Blaj, avea ceva "experienţă" în asemenea acţiuni. El a ascuns mai întâi drujbele, aruncându-le din maşină în nişte tufe, pentru a scăpa de "probe", după care a rupt-o la fugă. Poliţiştii care au tras după el doar l-au avertizat cu focuri de armă în plan vertical, el fiind prind pe un alt deal de către mascaţi. Ulterior, s-a aflat că Popa era dat în urmărire naţională şi internaţională pentru că avea de executat 5 ani de puşcărie pentru alte furturi calificate date în România. Aşadar, poliţiştii au prins un individ nu doar foarte căutat, ci şi periculos, el fiind cel care a pus la cale spargerea de la magazinul de drujbe. În maşina sa au fost găsite hărţi, mănuşi şi cagule,  alături de alte drujbe furate şi care nu fuseseră încă aruncate.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: