Foișorul inteligent, lăsat pe mâna vandalilor

Foișorul inteligent, realizat de liceenii gorjeni în cadrul proiectului „Tabăra Meseriașilor”, derulat de OMV Petrom, este vandalizat o dată la două-trei zile. O spun chiar autoritățile locale, care deşi au promis că vor muta foişorul în incinta unui liceu, nu au făcut încă acest demers.

Primul foișor inteligent realizat în România arată ca după bombardament. Plăcuțele din lemn, frumos traforate, care au fost montate pe lateralele foișorului, au fost doborâte și sunt efectiv călcate în picioare de cei care vin să se relaxeze în hamacuri. Pe alocuri sunt mâzgălite tot felul de mesaje. Ornamentele de pe anumite felinare au fost distruse, iar tejgheaua foișorului, confecționată din lemn, a fost ruptă.

„Îl reparăm din 2 în 2 zile”

Autoritățile locale ridică din umeri și spun că nu au ce să le facă vandalilor. „Nu știu dacă mai are puțin și pică, dar vă spun că din 2 în 2 zile, sau din 3 în 3 zile, îl reparăm. Îl reparăm din motivele pe care le știți. Este vandalizat, cei care merg în zonă nu înțeleg că trebuie să avem grijă de toate obiectivele pe care le avem în parc și pe Insuliță, toate dotările pe care le-am făcut acolo. Am făcut deja solicitări la câteva licee tehnologice pentru a purta discuții pentru mutarea acestui foișor inteligent”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar de la Târgu Jiu.

Autoritățile spun că foișorul va ajunge la unul dintre liceele de unde provin tinerii care au participat la acest proiect. Dacă nu se grăbesc, s-ar putea să nu mai aibă ce să mute. „Am făcut permanent apel pe toate căile pentru a se renunța la actele de vandalism, dar se continuă și acest lucru ne determină să-l transferăm la o unitate de învățământ”, a mai spus primarul interimar de la Târgu Jiu.

Pentru a muta foișorul, Primăria Târgu Jiu are nevoie și de acceptul reprezentaților OMV Petrom, compania care a finanțat acest proiect. 

Galerie foto






Vizualizări: 2,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: