Fondul pentru Tranziție Justă nu va finanța proiecte pe gaze

Fondul pentru Tranziție Justă nu va permite finanțarea proiectelor pe gaze, potrivit unor surse citate de e-nergia.ro.

Negocierile dintre reprezentanții Comisiei Europene, ai statelor membre și ai Parlamentului European s-ar fi terminat deja și s-ar fi ajuns la o formă finală a acordului referitor la utilizarea sumelor disponibile prin Fondul de Tranziție Justă.

Astfel, s-ar fi ajuns la un acord în urma căruia Fondul pentru Tranziție Justă, care primește o finanțare de 17,5 miliarde de euro, nu va putea finanța investițiile în domeniul gazelor naturale.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia se bazează pe transformarea unor grupuri care funcționează pe cărbune în grupuri pe gaze, bazat însă pe surse proprii și pe mecanismul 10d.

Un secretar de stat din Ministerul Fondurilor Europene avertiza încă din 25 noiembrie că se va ajunge aici. „Lucrurile nu sunt încă stabilite, pentru că, din păcate, tranziţia aceasta de la cărbune către gaz, deşi ar putea părea soluţia câştigătoare în multe cazuri în România, încă nu este acceptată la nivel european. Se doreşte altceva, nu gazul", a spus secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Adrian Mariciuc.

Vizualizări: 1,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: