Fondul Proprietatea îl apără pe Ciobotărică

Ziarul Bursa a obţinut declaraţii de la Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, în legătură cu situaţia de la Complexul Energetic Oltenia, unde managerul interimar Ciobotărică a fost reţinut 24 de ore pentru acrodarea de plăţi compensatorii lui Aurel Medinţu, pentru a pleca înainte de termen din funcţia de director al Diviziei Energie.

Greg Konieczny a declarat pentru Bursa că: "În primul rând, domnul Ciobotărică a fost singurul director general numit în conformitate cu OUG 109/2011 la CE Oltenia. El a ocupat iniţial funcţia de director financiar al companiei şi apoi, la plecarea domnului Laurenţiu Ciurel, a devenit directorul general interimar.

În ceea ce priveşte activitatea sa de până acum la CE Oltenia, el a fost într-adevăr singurul director care a avut rezultate tangibile în privinţa restructurării şi revenirii pe profit a companiei. Am fost încurajaţi de acţiunile pe care le-a întreprins.

În baza informaţiilor prezentate de media cu privire la investigaţie, considerăm surprinzător faptul că acuzaţiile sunt legate de plata unor salarii compensatorii la concedierea unuia din membii Consiliului de Administraţie. Plata de salarii compensatorii este o decizie normală de business şi este practicată atât în România, cât şi în străinătate. Atunci când o persoană este concediată dintr-o funcţie, se acordă de obicei astfel de salarii compensatorii. Mai mult decât atât, am înţeles din media că hotărârea privind concedierea a fost luată chiar de către Consiliul de Administraţie al companiei.

Sperăm ca justiţia să clarifice această situaţie. Între timp suntem mulţumiţi că domnul Ciobotărică s-a întors la muncă şi continuă să ajute compania să îşi rezolve toate problemele, pentru a rămâne un jucător important pe piaţă producerii de energie din România".

Întrebat ce crede că a declanşat această anchetă acum, managerul FP ne-a spus: "Nu sunt în măsură şi nu deţin nicio informaţie că să pot comenta".

Mai multe declaraţii în ziarul Bursa.

Vizualizări: 4,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: