Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Şase cariere miniere vor fi închise până în 2030 - comunicat

Membrii Comitetului pentru activitatea minieră, Grupul de Lucru Lignit, s-au întrunit vineri, 13 mai, la sediul Ministerului Energiei, sub coordonarea doamnei Secretar de Stat Corina Popescu. În cadrul grupului de lucru a fost prezentat raportul completat cu privire la sectorul minier lignit.
„Suntem foarte aproape de conturarea unei imagini exacte a sectorul de lignit, deși mă așteptam ca astăzi să avem raportul final. Mai sunt necesare câteva informații pe care le aștept până la începutul săptămânii viitoare. Trebuie să ne concentrăm strict pe cum putem să readucem compania pe o linie care să conducă spre dezvoltarea sectorului”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.

Membrii grupului de lucru Lignit au prezentat varianta completată a raportului privind starea sectorului lignit, aducând o proiecție a evoluției blocurilor energetice pentru perioada 2016-2030, cu perspective de dezvoltare.

În ceea ce privește partea minieră, s-au analizat costurile totale de închidere în perioada 2016-2030, pentru perimetrele ce urmează să fie închise: Peșteana Sud, Husnicioara, Lupoaia, Gârla, Rovinari Est și Peșteana Nord.

Totodată, a fost analizată și sustenabilitatea financiară a măsurilor prevăzute de raport.

La întrunirea Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră, grupul de lucru Lignit, de vineri, 13 mai, au participat: Corina Popescu (Secretar de Stat în Ministerul Energiei și coordonator al Comitetului), Diana Moldovan (director de cabinet Secretar de Stat), Dana Barbu (DGPE – Ministerul Energiei), Constantin Bălășoiu (director CEO), Daniel Antonie (director Divizia Minieră – CEO), Vasile Oprea Scorțariu (expert CEO) și Dan Gheorghiu (ISPE).

Sursa: Comunicat Ministerul Energiei

Vizualizări: 11,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: