Fonduri pentru continuarea lucrărilor de investiţii din Baia de Fier

Sute de gospodării din satul Cernădia din Baia de Fier nu se vor mai confrunta cu lipsa apei în perioadele secetoase ale anului. Asta pentru că s-au găsit fonduri pentru finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă. În momentul de faţă, lucrările sunt realizate în proporţie de circa 70%, iar autorităţile locale dau asigurări că vor fi finalizate până la sfârşitul anului.

Primăria Baia de Fier a primit fonduri pentru finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă a satului Cernădia. Autorităţile locale spun că, până la sfârşitul anului, cele aproximativ 500 de gospodării din satul Cernădia vor putea benefcia de reţeaua de apă. „Am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru finalizarea lucrării de alimentare cu apă a satului Cernădia. Lucrarea este începută din 2007, dar nefinalizată din cauza lipsei fondurilor. Am primit 8,6 miliarde de lei vechi, fonduri suficiente pentru a încheia această lucrare. În momentul de faţă, lucrările sunt efectuate în proporţie de circa 70% şi estimăm că vor fi finalizate până la sfârşitul anului”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier.

Pe o perioadă de cinci ani, localnicii vor beneficia de apă potabilă cu ajutorul hidranţilor şi a fântânilor stradale. „Potrivit proiectului, oamenii nu se vor putea racorda la apă timp de cinci ani. Odată cu finalizarea lucrărilor, alimentarea cu apă a gospodăriilor se va face cu ajutorul hidranţilor şi a fântânilor stradale. Vor fi amenajate un număr de 30 de fântâni stradale”, a mai precizat primarul Dumitru Turbăceanu.

Valoarea totală a aducţiunii cu apă depăşeşte 30 de miliarde. Această investiţie nu este singura care se derulează pe raza comunei Baia de Fier. În momentul de faţă, se află în derulare licitaţia pentru asfaltarea a trei drumuri din zona satului nou. 

Vizualizări: 388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: