Fonduri pentru modernizarea căminului cultural din satul Rasova

Administraţia locală din Băleşti vrea să modernizeze fostul cămin cultural din satul Rasova prin accesarea de fonduri prin intermediul grupului de acţiune locală din care localitatea face parte. Clădirea este într-un avansat stadiu de degradare, iar primarul Aristică Paicu vrea să îl redea cetăţenilor din zonă complet modernizat. Paicu a precizat ce a reuşit să realizeze pentru cetăţenii acestui sat în cele trei mandate de primar.

Edilul a mai spus că a rezolvat şi problema inundaţiilor de-a lungul pârâului Iezer prin construirea unui pod nou dar şi cea a alunecărilor de teren. La jumătatea satului existau astfel de probleme însă alunecările au fost oprite. În zona surpării autorităţile au asigurat şi o sursă de apă prin montarea unei pompe de alimentare de la reţeaua principală. Şi în ceea ce priveşte sistemul de iluminat din sat au fost făcute investiţii prin montarea de stâlpi electrici.  Primarul Aristică Paicu a spus că anul viitor va încerca să atragă fonduri externe prin GAL „Cheile Sohodolului” pentru modernizarea căminului din satul Rasova. Clădirea este în paragină, scena s-a degradat şi este nevoie de noi investiţii pentru repunerea în funcţiune.

Se laudă cu ce a făcut

Mai întâi primarul Aristică Paicu a explicat cetăţenilor din satele Ceauru şi Băleşti ce investiţii a făcut în ultimii ani pentru a le spori confortul. De această dată a venit rândul localnicilor din satul Rasova. Primarul a spus că din anul 2014 a asigurat serviciul de salubrizate la nivelul satului cu utilaje proprii, două tractoare şi două remorci, a întocmit proiecte pe fonduri externe pentru dotarea fiecărei gospodării cu pubele de colectare a gunoiului menajer şi pentru achiziţia a două maşini speciale de colectare. De-a lungul vremii au fost realizate şi lucrări pentru îmbunătăţirea infrastructurii la nivelul satului Rasova. „De la capătul satului, partea nordică, şi până la baza pantei numită coasta Dănăilor am îmbrăcat de două ori cu balast şi macadam această porţiune de aproximativ 2km. Am obţinut finanţare pe OG 28 pentru asfaltarea drumului DC91, lucrările de asfaltare a drumului sunt începute. Din 6 km de drum, 1.5 km sunt asfaltaţi, la cererea noastră şi cu avizul proiectantului s-a frezat tot ce a fost asfalt şi acolo unde a fost necesar s-a făcut şi infrastructura cu balast şi macadam. Anul trecut, am betonat şanţurile pe porţiunea coasta Dănăilor şi pe aleea bisericii. Tot anul trecut s-a lucrat în paralel şi la alimentarea cu apă a întregului sat. Avem speranţe şi promisiuni că în 2015 se definitivează alimentarea cu apă şi să realizăm cel puţin 2 km de asfalt pe DC 91. Deja am discutat cu constructorul, de săptămâna viitoare intră la lucru şi încep lucrările de alimentare cu apă a Rasovei şi a celorlalte sate”, a declarat primarul din Băleşti, Aristică Paicu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: