Prima ninsoare a adus un val de rezervări la Rânca

Cabanierii din stațiunea gorjeană Rânca speră să recupereze în acest sezon măcar o parte din ce au pierdut în ultimele luni. Deja prima ninsoare serioasă a adus odată cu un strat consistent de zăpadă și primul val de turiști. În plus, telefoanele sună continuu, iar multe cabane sunt rezervate aproape 100% de Crăciun. Cei mai mulți turiști sunt din Oltenia, dar și alți iubitori ai muntelui din zone mai îndepărtate și-au făcut curaj să facă rezervare la Rânca.

Deși mai este o lună până la Crăciun, cabanierii abia fac față rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă. Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca, a explicat că are toate camerele ocupate de Crăciun. „Eu, de exemplu, am ocupat deja 100% de Crăciun. De Revelion, avem o cerere mai mică. Probabil că oamenii încă se tem să plece de acasă. Au scăzut dramatic rezervările odată ce am fost anunțați că nu mai avem voie să facem petreceri de Revelion. Noi am păstrat aceleași prețuri ca anul trecut tocmai să ne fidelizăm clienții chiar dacă acum cheltuim mai mult cu dezinfecția, cu măștile, cu dezinfectantul pe care îl punem în fiecare cameră”, a spus Constantin Pănescu.

În primul weekend cu zăpadă la Rânca, au venit câteva mii de turiști. Cei mai mulți au fost din județele învecinate. „Am avut turiști în special din Oltenia, dar au venit și din Hunedoara, Teleorman. Am avut și familii din Ialomița și Cluj. Oamenii nu se tem să vină aici. La noi nu sunt restricții. Suntem la 17 kilometri de următoarea localitate și, în rest, avem muntele. Nu e niciun pericol”, a mai adăugat Pănescu.

Și în minivacanța de 1 decembrie se anunță un weekend aglomerat la munte mai ales că meteorologii au anunțat, din nou, ninsori în zona montană.

Vizualizări: 1,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: