Forțele de ordine, mobilizate pe pârtie și la târgul de Crăciun

Mini-vacanța de patru zile nu pare să le priască celor care au decis să plece de acasă, în această perioadă de pandemie.

La Rânca a fost o mobilizare peste măsură a autorităților, fiind controale peste controale la pensiuni și pe pârtia de săniuși, unde toată lumea a purtat mască.

Și la Craiova, unde a fost deschis târgul de Crăciun, autoritățile au închis mai multe căsuțe. Primarul Olguța Vasilescu a reacționat și acuză prefectul de Dolj şi ”instituţiile de forţă şi control” că au cerut comercianţilor din Târgul de Crăciun să închidă chioşcurile.

”Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta! Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să inchidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului? Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, scrie Lia Olguţa Vasileescu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă în 17 noiembrie că în acest an nu pot fi organizate târguri de Crăciun, considerând că organizarea acestora în condiţii de pandmie este ”imposibilă şi inoportună”.

Ulterior, primarul Craiovei a scris pe Facebook: ”Şi la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleaşi restricţii precum cele impuse şi de noi la Craiova, cu diferenţa ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orăşelul copiilor, ci doar căsuţe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat. Nu veţi găsi mâncare preparată la faţa locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staţioneze prea mult în faţa chioşcurilor de Crăciun”.

La Târgu Jiu, căsuțele din zona pietonală au rămas închise, Târgul de Moș Nicolae fiind mutat pe... facebook. O măsură ciudată, câtă vreme autoritățile au anunțat că pun aceste căsuțe la dispoziția piețarilor, dacă există solicitări, dar nu le deschis pentru comercializarea ornamentelor de Crăciun și a dulciurilor de sezon.

Vizualizări: 3,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: