Fost director condamnat cu suspendare, după achitarea prejudiciului

Fostul șef al Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, Alexandru Buduran, a fost condamnat, miercuri, la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru delapidare și instigare la fals intelectual, ambele infracțiuni în formă continuată. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, timp în care fostul director va trebui să presteze și două luni de muncă în folosul comunității.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie-octombrie 2020, Buduran a folosit angajați de la Apele Gorj pentru a-i lucra la cabana de la Rânca. Iar pentru asta, cât timp munceau pe proprietatea directorului, salariații erau pontați în fals la locul de muncă.

Judecătoria Târgu Jiu a dispus „desfiinţarea totală a înscrisurilor falsificate”, respectiv cereri de concediu și foi colective de prezenţă întocmite la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, pentru lunile septembrie şi octombrie 2020, pe numele a 12 angajați.

Prejudiciul de circa 20 de mii de lei a fost integral achitat de către inculpat. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

După acest scandal, Buduran și-a dat demisia din funcție. A primit și o amendă de 140.000 de lei, pentru muncă la negru.

Vizualizări: 2,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: