Fost lider sindical - opt ani sub supraveghere

Fostul lider sindical din zona Motru, Cristea Fluerătoru, nu redevine încă o persoană liberă, chiar dacă şi-a ispăşit pedepsele, a plătit amenda penală de câteva mii de lei şi a executat şi orele de muncă în folosul comunităţii. Acum, Fluerătoru a primit vestea contopirii pedepselor anterioare într-una singură, care îl obligă să fie la dispoziţia organelor statului nu mai puţin de opt ani.

Curtea de Apel Craiova a fost cea care a respins miercuri contestaţia pe care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj o depuseseră la o sentinţă dată la începutul anului la Târgu Jiu, prin care pedepsele lui Fluerătoru erau contopite într-una singură. Verdictul de la Craiova este definitiv şi, ca urmare, îi impune fostului sindicalist să fie la dispoziţia organelor judiciare ale statului nu mai puţin de opt ani.

Condamnat în alte dosare de evaziune fiscală, Fluerătoru a fost inclusiv în spatele gratiilor pentru a executa parte din pedepse, iar acum a primit o contopire a acestora într-una de 3 ani şi obligaţia de a achita o amendă penală de câteva mii de lei, pe care a şi plătit-o de mai mult timp, de altfel. Executarea celor trei ani a fost suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 8 ani, opt ani în care fostul sindicalist trebuie să le spună poliţiştilor şi judecătorilor inclusiv sursele de venit pe care le are, nu doar pe unde se plimbă şi ce mai face.

„Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 863 lit. a-d C.pen., respectiv: a) să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 864 C.pen. privind revocarea suspendării sub supraveghere în cazul în care îndeplineşte cu rea-credinţă măsurile de supraveghere stabilite de instanţă, precum şi în cazul în care în cursul termenului de încercare săvârşeşte o nouă infracţiune”, se arată în decizia instanţei.

Al treilea dosar de evaziune fiscală

În prezent, Fluerătoru mai este judecat ca inculpat într-un al treilea dosar de evaziune fiscală, fiind acuzat că nu ar fi plătit la stat toate impozitele şi taxele pentru una dintre firmele sale. El neagă acuzaţiile şi speră să îşi dovedească nevinovăţia la instanţă, procesul nefiind departe de ziua pronunţării unei prime sentinţe.

Cel mai cunoscut proces în care acesta a fost inculpat, dar şi încătuşat, a fost cel care a vizat implicarea firmei sale în anul 2006 în lucrările de modernizare a drumului dintre Ploştina şi Miculeşti. Drumul a fost asfaltat iarna, iar asfaltul a ţinut doar până la topirea zăpezii, şoferii care trec pe acolo dând şi acum în gropi, deşi între timp au apărut mai multe promisiuni de modernizare a acestuia.

Vizualizări: 2,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: