Un singur gorjean admis în magistratură

Din cei aproape 20 de candidaţi din Gorj care s-au înscris în primăvară la concursul organizat pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, doar unul singur a reuşit să treacă de toate probele eliminatorii şi să fie declarat acum admis. De fapt, este vorba despre o candidată, Adina Petrescu Eriţă, care a fost declarată admisă cu media generală 7,60. Ea a ocupat poziţia 31 din totalul celor 79 de candidaţi din toată ţara declaraţi admişi. Înainte de proba interviului, Eriţă mai avea doi conjudeţeni concurenţi, pe Elena Cernătescu şi pe Nicolae Marian Flaimoc. Aceştia s-au apropiat de nota 7.00 la interviu, dar nu au depăşit acest prag şi, ca urmare, au fost declaraţi respinşi, ca şi alţi zeci de concurenţi care reuşiseră să treacă de restul probelor din concurs.

Adina Petrescu Eriţă mai are de trecut un ultim hop înainte de a se bucura pe deplin de reuşita sa, respectiv examinarea medicală, ea fiind programată să se prezinte în faţa medicilor vinerea viitoare. Până atunci, ea mai are obligaţia, la fel ca şi restul concurenţilor, ca în termen de zece zile de la afişarea rezultatelor să treacă pe la instanţa pentru care a candidat, respectiv Tribunalul Gorj, pentru a-şi depune CV-ul, o caracterizare de la ultimul loc de muncă, o adeverinţă cu privire la eventualele amenzi primite în ultimii 3 ani, precum şi orice alte documente pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiţiei privitoare la buna sa reputaţie în societate.

În 2014, Eriţă a fost unul din cei doi candidaţi care a reuşit să promoveze examenul de intrare în avocatură, atunci ea devenind membră a Baroului Gorj.

Vizualizări: 8,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: