Cum a scăpat un hoţ de condamnare

Un gorjean de 33 de ani a scăpat de o eventuală condamnare într-un dosar de furt după ce s-a înţeles cu cei pe care i-a păgubit. Victor Romică Dolcu are cazierul plin de astfel de infracţiuni, iar în cazul de faţă era acuzat că a dat spargeri în special la diverse farmacii din judeţ.

Bărbatul a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut, iar din primăvară a tot cerut răgaz pentru a soluţiona amiabil această situaţie cu victimele sale. După câteva luni de discuţii, inculpatul pare să fi găsit calea comună de înţelegere pentru că toţi cei care aveau calitatea de părţi vătămate şi-au retras plângerile şi, astfel, cazierul bărbatului a rămas un pic mai curat.

„Încetează procesul penal privind pe inculpatul Dolcu Victor Romică, trimis în judecată pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor: o faptă de tentativă la infracţiunea de furt (…); trei infracţiuni de furt, (…) şi infracţiune de furt calificat (…) totul (…) la plângerea prealabilă a persoanelor vătămate: SC TIS Farmaceutic SA (reprezentat de Constantinescu Dan); SC JEAN APIS SA (reprezentat de Stoian Tăcutu Nicolae); Babalic Gheorghe, SC ADALMAR COM SRL (reprezentat de Bogdan Daniel Marian) şi SC DIE & DEHCEREAL SRL (reprezentat de Dehelean Claudiu Eugen), prin împăcarea părţilor. (...) stinge acţiunea civilă. (…) Obligă inculpatul Dolcu Victor Romică la 2500 lei cheltuieli judiciare statului”, se arată în decizia instanţei.

În vara anului trecut, când au avut loc spargerile, Dolcu a şi fost reţinut 24 de ore, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi în primăvara acestui an, când el a fost reţinut la Alba Iulia. Aici, împreună cu alţi doi amici ai săi, din Hunedoara, gorjeanul a fost prins furând peste 12.000 de lei dintr-un aparat de jocuri de noroc.

Vizualizări: 1,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: