Fost prefect: „Dacă aș avea decizia în mână, aș închide groapa de gunoi“

Fostul prefect al județului Gorj, Corneliu Răducan, în perioada căruia a fost închisă groapa de gunoi din Târgu Jiu, pentru că mirosul degajat era îngrozitor, susține că situația poluării olfactive a revenit și că reprezentanții Gărzii de Mediu trebuie să intervină.

„La groapa de gunoi sunt multe probleme. Cât am fost eu prefect s-a rezolvat una și cea mai mare, aceea de colectare și de ardere a gazelor. Eu am spus-o și o s-o spun mereu: locul gropii de gunoi nu este la marginea orașului. Această groapă de gunoi ar trebui relocată departe de locuințe. Acolo miroase în continuare. Eu trec de două-trei ori pe săptămână, seara, și miroase. Măsurile care trebuie luate nu cred că pot fi stabilite de angajații prefecturii. Ei pot constata că miroase. Cred că trebuie făcută aceeași procedură pe când eu am fost prefect. Cei de la Garda de Mediu ar trebui să constate de ce miroase din nou. Probabil că mai sunt și alte cauze pentru care miroase, S-a eliminat o cauză și trebuie în continuare eliminate și celelalte. Nu poți să trăiești acolo din cauza acestui miros. Sunt copii care trăiesc în zonă și sunt persoane care s-au îmbolnăvit. Este inuman ceea ce se întâmplă acolo. Nu poți să chinuiești o parte din oameni de dragul unui business. Specialiștii de la Garda de Mediu trebuie să stabilească măsuri și, dacă miroase în continuare, să se ajungă din nou la măsura închiderii depozitului de gunoi, pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă până când se remediază acele cauze“.

  

Corneliu Răducan susține că problemele de la groapa de gunoi ar putea fi rezolvate, dacă există voință politică: „Dacă aș avea decizia în mână, aș închide groapa de gunoi și aș muta-o de aici. Consiliul Județean Gorj coordonează activitatea de depozitare a deșeurilor.

Dacă există voință, problema de la groapa de gunoi poate fi rezolvată 100%. Acolo, oamenii sunt omorâți cu zile“.

Fostul prefect susține că decidenții ar trebui să stea două săptămâni în zona afectată de groapa de gunoi: „Ar trebui să se ducă cei care trebuie să ia măsuri și să locuiască acolo două săptămâni, nu mai mult. Chiar fac un apel să le ofere camere celor care conduc județul și pot să ia decizii cu privire la groapa de gunoi și să vedem ce mai spun“.

Vizualizări: 1,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: