Ruşeţ, despre dezvăluirile lui Fugaru: Nu confirm, nu infirm!

Ion Ruşeţ, fost preşedinte al PDL Gorj, evită să spună clar ce s-a întâmplat în campania electorală din 2012. Asta după ce Ion Fugaru a spus că actualul deputat liberal Dan Vîlceanu făcuse la acea vreme un grup de lucru care să facă denunţuri la Parchet împotriva pesedistului Mihai Weber. Ruşeţ a vorbit despre acest subiect luni seara, la Accent TV.

Reporter: Domnul Fugaru a spus că v-aţi opus acestei iniţiative a lui Dan Vîlceanu.

Ion Ruşeţ: Mă întrebaţi acum din 2012, când am fost implicat în campanie... 2012 a fost o campanie atipică, pentru că aveam şi informaţii cu privire la înfrângerea partidului din care făceam parte. Eram chiar în conducerea acelui partid în această perioadă, după congresul din iunie devenisem secretar executiv. Candidam pe opt colegii, două de senatori şi şase de deputaţi. Fiecare candidat avea propriul staff electoral, propriul şef de campanie. La nivel de centru cred că erau domnul Modrea cu domnul Cilibiu, care se ocupau de dialogurile între staff-urile de campanie. Sigur, au fost discuţii peste discuţii. Cu privire la ce spune domnul Fugaru, e posibil.

Rep.: Au fost discuţii să se facă un astfel de grup de lucru împotriva domnului Mihai Weber, care să facă denunţuri la Parchet?

I.R.: S-au abordat... şi noi am fost supuşi la atâtea presiuni şi atacuri. Candidaţii PDL făceau atunci parte din ARD, aşa se numea alianţa. N-aş putea nici să infirm, nici să confirm cele spuse de domnul Fugaru, pentru că acum, la ora la care îmi dădurăţi informaţia, chiar sunt rupt de contextul acelor evenimente.

Rep.: Domnul Fugaru spune că v-aţi opus.

I.R.: Au fost multe chestiuni.... dacă s-a întâmplat aşa şi s-a cerut să facă acest lucru, sigur m-am opus.

Rep.: Deci nu aţi acceptat aşa ceva.

I.R.: Nu am acceptat, pentru că au fost foarte multe presiuni. Vă aduceţi aminte că au venit de la centru şi nişte flayere, cu frăţia cătuşelor, trebuia să punem anumite afişe cu Voiculescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, erau toţi acolo. Era lupta împotriva USL. Eu eram singurul de la Gorj care am avut şi sondajul real al PDL, cu zece zile înainte de finalul campaniei. Era distrugător, devastator pentru organizaţie. Nu am spus nimănui, ca să nu demobilizez. Dimpotrivă, am venit cu un discurs mobilizator, erau colegi candidaţi care aveau şi alte conexiuni, dar nu le-am confirmat. Sondajul îl dădea pe Victor Ponta ieşit din cursă de la Gorj, nu închidea colegiul, urca Partidul Poporului foarte mult, se apropia de USL. Cei care s-au mobilizat şi aveau şi resursele să rupă ritmul au fost cei de la USL. A fost şi colegiul 1 neînchis, cu destule discuţii, cu trădări.

Rep.: Dar totuşi, să se facă un astfel de grup de lucru, cum zice domnul Fugaru. Trebuia neapărat să apară în presă că domnul Weber este cercetat penal?

I.R.: Sunt teze în care se vorbeşte de anticampanie. O campanie negativă are un efect mult mai mare asupra electoratului decât una a dezbaterilor de idei. Că electoratul român nu este pregătit pentru a sintetiza şi a lua cele mai bune decizii dacă sunt dezbateri corecte şi cinstite. Erau teze şi în PDL, cum sunt în toate partidele, că este nevoie de o anticampanie, o campanie de a scoate în relief mizeria din ograda adversarului. Ceea ce spune domnul Fugaru s-ar putea să fi făcut parte dintr-o strategie de campanie negativă. Ştiu că domnul Puiu Diaconescu este foarte implicat, în sensul că era şeful de campanie al domnului Vîlceanu. (...) Eu sunt adeptul atacurilor faţă în faţă, care să fie pe un fundament real.

Rep.: Deci nu faceţi aşa ceva...

I.R.: Nu mă bucur dacă cineva se află în postura de a fi inculpat, învinuit, nu-mi stă în caracter să fac rău cu intenţie. Să fiu cel care decid, ordon, aprob să facă cineva rău cu intenţie. Ori, ce spune domnul Fugaru ar fi fost un rău cu intenţie. Este imoral.

Rep: Deci are dreptate domnul Fugaru, v-aţi opus...

I.R.: Dacă a fost o asemenea acţiune, dar repet, nu pot nici să infirm, nici să confirm, pentru că au fost dezbateri pe fiecare colegiu... Staff-urile cele mai active de campanie erau staff-ul domnului Vîlceanu şi al domnului Cupă. Aveau şi cea mai mare potenţă financiară.

Vizualizări: 822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: