Încă 4 zile de suspans pentru doctoriţa Braia

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au amânat luni pentru a doua oară pronunţarea unei sentinţe definitive în dosarul ce vizează două cadre medicale ale Spitalului Judeţean Târgu Jiu acuzate că ar fi vinovate de moartea unei paciente în urmă cu şapte ani. Instanţa a amânat luna trecută pronunţarea verdictului pentru ziua de luni, dar acum magistraţii au considerat că mai au nevoie de un răgaz de câteva zile, urmând ca vineri să dea sentinţa definitivă. Ei au posibilitatea să amâne şi atunci anunţarea unei decizii, dar la fel de bine pot să pronunţe un verdict definitiv sau pot trimite cauza spre rejudecare, ceea ce nu ar fi o noutate.

Carmen Braia a fost condamnată anul trecut de Judecătoria Târgu Jiu la 3 ani închisoare, cu 6 ani termen de supraveghere, timp în care, pentru 3 ani, nu ar avea voie nici să presteze meseria de medic.

O asistentă medicală, trimisă şi ea în judecată, Luminiţa Mariana Ionicioiu, a fost condamnată la 1 an şi 5 luni, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 5 ani.

Raluca Tulic, din Slivileşti, este pacienta care şi-a pierdut viaţa în mai 2011, după un şoc anafilactic în care a intrat pentru că i s-a administrat o injecţie fără să fie testată în privinţa reacţiei pe care o are la antibiotice. În foaia de observaţie a pacientei, după decesul acesteia, cadrele medicale consemnaseră în fals că îi făcuseră tinerei tot tratamentul necesar, falsul fiind dovedit de anchetatori prin faptul că au reuşit să fotografieze fişa originală înainte de a fi făcute completări „din pix”, menite să scoată basma curată vinovaţii. Moartea ei a schimbat pentru totdeauna procedurile în cadrul spitalului judeţean, testările de acest gen nemaifiind considerate nişte banalităţi de către cadrele medicale care s-au convins cu această ocazie că se poate muri din aşa ceva chiar pe patul de spital.

Vizualizări: 2,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: