Fost viceprimar plătit de către instanţă. Ce sumă are de luat!

Instanța de judecată i-a dat câștig de cauză fostului viceprimar de la Peștișani, Ilie Fuiorea. Acesta a fost revocat din funcție după ce partidul din care făcea parte l-a exclus. A contestat ordinul prefectului în instanță și a câștigat procesul, hotărârea fiind definitivă. Acum, Primăria Peștișani este obligată să-i plătească leafa de viceprimar pentru nouă luni, perioadă în care a fost privat să-și exercite funcția în care a fost ales.

„Obligă Primarul comunei Peştişani şi Consiliul Local Peştişani la plata către reclamant a despăgubirilor materiale reprezentând indemnizaţia de viceprimar de care a fost lipsit pentru perioada 04.09.2015 - 23.06.2016”, se arată în soluția dată de magistrații Tribunalului Gorj, în data de 7 octombrie 2016, în procesul intentat de Ilie Fuiorea împotriva prefectului de Gorj, Primăriei Peștișani și Consiliului Local Peștișani. Hotărârea a devenit definitivă în data de 2 februarie 2017, prin soluția dată de magistrații Curții de Apel Craiova, care au judecat recursul solicitat de Consiliul Local Peștișani și primarul comunei.

 Mulţumit... pe jumătate!

Ilie Fuiorea a fost revocat din funcția de viceprimar în luna septembrie 2015, după ce prefectul de Gorj de la acea vreme, Alin Văcaru, a dispus ordin de încetare a mandatului de consilier local, și implict de viceprimar, după ce PSD, partidul din care făcea parte Fuiorea la acea vreme, i-a retras sprijinul politic. Numai că, în 2012, Fuiorea a fost ales consilier local pe listele PNL și nu pe cele ale PSD, partid la care a trecut ulterior, făcând uz de ordonanța 55. Astfel, instanța i-a dat câștig de cauză. Fuiorea spune că nu este mulțumit pe deplin. „Dreptatea a fost făcută 50% având în vedere că banii mi i-am câștigat, dar faptul că nu am fost pus în funcție m-a dezavantajat. Faptul că am câștigat banii este un lucru bun deoarece îmi voi rezolva unele probleme personale”, a declarat Ilie Fuiorea.

 Pigui: Vom încerca să recuperăm acești bani

Primăria Peștișani va trebui să suporte circa 40.000 lei din bugetul local în cazul lui Ilie Fuiorea, asta pentru că pe lângă salariu trebuie să plătească și la stat dările aferente. Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani, spune că îi va da banii lui Fuiorea, după aprobarea bugetului. Autoritățile locale susţin că vor încerca să recupereze această sumă. „Vom face demersurile legale pentru identificarea celor care sunt vinovați. Nici nu ne lasă Curtea de Conturi să dăm bani așa ușor, fără a încerca să recuperăm sumele. Consilierii locali de la acea vreme nu au nicio vină, în mod normal Consiliul Local nu l-a dat afară. A fost un ordin al prefectului care nu era opozabil Consiliului Local. A luat doar act de acest ordin. Partidul și-a aplicat statutul, l-a exclus... O să analizăm, abia a venit sentința”, a explicat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani. 

Vizualizări: 3,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: