Fostă școală din Tismana, în paragină

Clădirea fostei școli primare din Topești, orașul Tismana, stă să cadă, dar autoritățile locale nu găsesc pe nimeni interesat să o preia și să o pună în valoare. Localnicii spun că școala a fost făcută în anii 30 de oamenii locului, cu cărămidă făcută manual și cărată cu carele cu boi și cu spinarea. Din respect pentru ei, un cititor vrea să afle dacă respectiva clădire mai are viitor.

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, a spus că la începutul anului clădirea a fost predată prin hotărâre de consiliu unei organizații neguvernamentale, în vederea amenajării unui muzeu. Fundația Tismana nu a reușit însă să atragă fondurile europene pentru acest proiect, astfel că respectiva construcție a ajuns din nou la primărie. „Noi căutăm și în prezent dacă este cineva interesat să desfășoare acolo o activitate de utilitate publică sau care să creeze locuri muncă. Acolo terenul este atractiv, fiind vorba de 4.800 mp, cu ieșire la stradă, dar clădirea este afectată în structura de rezistență și după părerea mea trebuie demolată”, a spus primarul Marian Slivilescu.

În trecut și Mănăstirea Tismana a fost interesată să preia terenul și clădirea, dar a găsit un teren mai bun în altă parte.

Galerie foto


Vizualizări: 3,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: