Primăria Padeş încă trage ponoase după „afacerile” lui Troacă

Necazurile se ţin lanţ de o primărie din judeţul Gorj. Autorităţile locale din Padeş încearcă în prezent, pe calea instanţelor de judecată, să recupereze o importantă sumă de bani de la o firmă care cu mulţi ani în urmă a efectuat o serie de lucrări în zonă. Primarul Serafim Antonie spune că imputarea sumei a fost impusă de Curtea de Conturi în urma unui control în anul 2015.

Societatea Tenco SRL a efectuat în anii 2013-2014 o serie de lucrări în comuna Padeş pentru care a încasat sume mari de bani de la primăria comunei, condusă la vremea respectivă de Mihăiţă Troacă. Numai că lucrările pentru care societatea a încasat bani au fost făcute doar pe hârtie, nu şi în teren, lucru constatat ulterior, în 2015, de Curtea de Conturi. Încă de atunci, instituţia de control a impus recuperarea sumelor de bani, decizia fiind pusă în practică în urmă cu câteva zile. Actualul primar, Serafim Antonie, a dat în judecată Tenco SRL pentru recuperarea banilor. „Avem bani de recuperat de la ei pentru nişte lucrări pe care nu le-au făcut. Curtea de Conturi a descoperit asta. Suma pe care o avem de recuperat este undeva la 300.000 lei. Sunt câteva lucrări recepţionate şi la controlul Curţii de Conturi s-au constatat neefectuate”, a declarat primarul Serafim Antonie, care a mai spus că nu-şi aminteşte ce fel de lucrări a făcut Tenco SRL în comună.

Tenco SRL este o societate privată din Padeş despre care s-a scris multă vreme că ar aparţine finilor fostului primar Troacă. Primarul Serafim Antonie este sceptic că mai poate recupera banii. „Lucrările sunt vechi, 2013-2014. Firma era din comună, din Padeş, dar din câte am înţeles şi-ar fi mutat sediul prin Banat, nu ştiu pe unde”, a mai spus primarul Serafim Antonie. 

Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: