Nu vin la program! Condica de prezență, verificată în Palatul Administrativ

Chiar dacă programul lor de lucru începe la ora 8.00, prea puțini dintre funcționarii care își desfășoară activitatea în cadrul Instituției Prefectului mai respectă această regulă. Am constatat acest lucru în urma unui experiment. Luni dimineață, de exemplu, foarte mulți angajați au ajuns la serviciu cu mult după ora 8. Șefii lor vor verifica, din nou, condica de prezență, însă îi scuză, susținând că unii dintre ei stau și peste program.

Întrebați de jurnaliști de ce au întârziat, mulți bugetari s-au ferit să ofere un răspuns și au vrut să dea impresia că se grăbesc, totuși, să nu întârzie prea mult. „Să-i vedeți la ora 11 cum se duc în oraș. Și cei de la primărie, și cei de la prefectură. Stau în oraș, îi văd des, pierd ore întregi să-și cumpere poate niște covrigi, stau de vorbă. Mai pierd timp și când stau afară la țigară. Nu contează. Banii vin”, ne-a spus un târgujian revoltat pe comportamentul funcționarilor.

Întrebați de jurnaliști dacă vor lua vreo măsură, șefii lor susțin că vor verifica toate condicile de prezență. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a explicat că a mai întâlnit astfel de probleme până acum, dar asta și pentru că foarte mulți dintre subalternii săi ar sta peste program la serviciu. „Programul începe la ora 08.00. Nu este prima dată când angajații vin târziu. Am mai cerut condicile de prezență acum câteva săptămâni. Cu siguranță, o să intrăm în legalitate. Dar sunt și anumite cazuri pe care le înțeleg. Poate nu au plecat niciodată la 16.20. Se pleacă la ora 18.30, la 19.00. Știu aceste persoane care își fac datoria, dar vom mai verifica, din nou, condicile”, a declarat Cosmin Popescu.

Astfel de verificări se vor face și față de angajații din cadrul Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 1,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: