Foştii primari din Târgu Cărbuneşti, sărbătoriţi de Ziua Vârstnicilor

Primăria Târgu Cărbuneşti va sărbători vârstnicii pe data de 1 octombrie, când se va redeschide şi Clubul Pensionarilor. De Ziua Vârstnicilor, vor fi premiate şi cele mai longevive cupluri din localitate. Autorităţile locale nu i-au uitat nici pe primii edili ai oraşului. Trei dintre aceştia, Constantin Birău, Sabin Rogojanu şi Ştefan Pasti vor deveni cetăţeni de onoare, alături de profesorul Ionel Traian, cel care a condus Ansamblul de Dansuri Populare „Gilortul”.

Vârstnicii din Târgu Cărbuneşti vor fi sărbătoriţi de către autorităţile locale. Pentru unii dintre aceştia, ziua de 1 octombrie va avea o dublă semnificaţie. Este vorba despre cele mai longevive cupluri din localitate şi despre foşti primari ai oraşului. „De Ziua Vârstnicilor, la ora 11:00, vom organiza o manifestare, pe platoul din faţa primăriei, mai exact vom servi oamenilor sarmale, ţuică şi cozonac. La ora 16:00, vor premia cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Pentru dumnealor vom organiza o masă festivă, cu meniu complet, şi le vom înmâna câte o sticlă de şampanie şi un premiu de 100 de lei”, a declarat Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.
Tot cu prilejul Zilei Vârstnicilor, pensionarii vor mai avea parte de o surpriză din partea autorităţilor locale. „Pe data de 1 Octombrie, vom reda în circuit Clubul Pensionarilor, până atunci vom instala centrala termică. La acest club se va afla, în permanenţă, un asistent medical din cadrul primăriei, pentru ca pensionarii să poată beneficia şi de măsurarea tensiunii şi injecţii gratuite, în caz de nevoie. La club, pensionarii vor avea posibilitatea să-şi petreacă timpul liber şi în sezonul rece. Vor putea bea un ceai şi juca table, şah”, precizat primarul Birău.

Galerie a foştilor primari în incinta primăriei
Dănuţ Birău, edilul local de la Târgu Cărbuneşti, a amenajat o galerie cu tablourile foştilor primari, pe holul primăriei, în semn de respect pentru cei care au condus oraşul. La loc de cinste se află primii primari ai localităţii, dar şi Mihai Mazilu, cel care condus oraşul în ultimii ani. Trei dintre aceştia vor deveni cetăţeni de onoare. „De Ziua Vârstnicilor vom acorda titlul de „Cetăţean de Onoare” la trei foşti primari: Constantin Birău, Sabin Rogojanu şi Ştefan Pasti. În afară de aceştia, va mai deveni cetăţean de onoare şi domnul profesor Ionel Traian, cel care a condus Ansamblul de Dansuri Populare „Gilortul”. Ne dorim să reînfiinţăm acest ansamblu şi vrem să reluăm colaborarea cu dumnealui”, a declarat Dănuţ Birău.

Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: