Îşi retrag copiii de la învăţătoarea de nota 2

Un scandal monstru a izbucni joi în comuna Roșia de Amaradia, unde părinții copiilor de școală primară s-au trezit că elevii vor învăța sub îndrumarea unei învățătoare de nota 2 la Titularizare. Scandalul are și o tentă politică, cu atât mai mult cu cât învățătoarea cu pricina este soția președintelui organizației PSD din localitate, Ion Daju. Revoltați, părinții cer sprijin Inspectoratului Școlar Gorj, altfel nu-și vor mai duce copiii la școală.

Părinții micuților din Roșia de Amaradia nu vor să audă de noua învățătoare pentru că, spun ei, este slab pregătită profesional. Până miercuri, 22 septembrie, elevii de clasa a II-a și a IV-a din Roșia de Amaradia erau pregătiți, la simultan, de învățătorul titular Dorinel Cosacu. Acesta însă a fost numit director adjunct al Liceului Tehnologic din localitate, așa că orele au fost preluate de Corina Daju, soția președintelui organizației PSD din comună.
Oamenii spun că femeia a obținut numai note de 2 la Titularizare și preferă să-și pregătească singuri copiii, decât să-i dea pe mâna ei. Nemulțumirea este cu atât mai mare cu cât femeia a predat doar muzică și desen, ca suplinitor, de-a lungul carierei. ”Îmi retrag copilul și nu este nicio problemă. Îl duc la Cărbunești sau la Târgu Jiu, face naveta cu mine. Niciodată nu o să accept să le predea dânsa copiilor. Mai bine îl învăț eu acasă, îi cumpăr caiete și-l învăț eu acasă. Îmi pare rău că băiatul a plecat bine de la grădiniță, în clasa I și acum să-l stric, nu-i bine. Eu nu mai las copilul la școală, nu o să accept niciodată, e copilul meu și vreau tot ce-i mai bun pentru el. Peste tot se cere performanță, ori ce performanță să aibă un copil care este învățat de cineva care a luat nota 2 la Titularizare”, a spus Ion Luță din comuna Roșia de Amaradia.

Primar: ”Directoarea refuză să-mi dea explicații”
Scandalul a ajuns și la urechile autorităților locale, care se declară și ele revoltate. Primarul Liviu Cotojman le dă dreptate părinților. ”Dânsa, în ultimii zece ani de când se duce la Titularizare, nu reușește să ia mai mult de nota 2. Părinții se revoltă pentru că directorul a dus-o la clasă, a pus-o în fața copiilor, deși nu are pregătirea profesională necesară. Părinții și-au manifestat intenția de a-și retrage copiii de la școală. Directoarea refuză să-mi dea explicații. Părinții mă rugară să fac ceva pentru că altfel își retrag copiii de la școală. Și ei știu ce capacitate are doamna și tocmai de aia nu o agreează”, a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Nu au cadre didactice
Reprezentanții Inspectoratului Școlar au o explicație cel puțin interesantă. ”La nivelul inspectoratului nu mai există niciun candidat care să fi solicitat în urma notelor obținute la concurs post de învățător și în aceste condiții școala are libertatea să angajeze prin concurs un cadru didactic. Ceea ce spun părinții și nemulțumirea lor se va rezolva, ei vor formula în scris o sesizare la ISJ, inspectoratul va trimite o comisie care va evalua activitatea didactică a doamnei și va lua măsuri în funcție de aceasta”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Vizualizări: 3,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: