Foștii șefi ai Minprest, în așteptarea verdictului

Doi foști șefi de la Minprest SA au o zi plină de emoții întrucât instanța ar urma să pronunțe în cursul zilei de luni o primă sentință în dosarul în care aceștia sunt acuzați că au prejudiciat unitatea de stat. Fostul director general Elena Vintilescu și fostul director comercial Dumitru Corcoveanu ar putea afla de la magistrați verdictul care îi poate scăpa de acuzațiile ce le-au fost aduse în ultimii ani sau le poate crea probleme în cazier pentru mulți ani de aici înainte.

Acuzații

Cei doi au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual și uz de fals. Prejudiciul constatat de anchetatori trece de 333.000 de lei, acesta fiind generat de derularea unor contracte în defavoarea Minprest cu TPSUT SA Mehedinţi, precum şi cu Corex SRL Dobrița. În contracte erau prevăzute clauze considerate defavorabile societății de stat, acum rămânând ca judecătorii să stabilească dacă acest lucru poate fi considerat sau nu abuz în serviciu, așa cum l-a definit Curtea Constituțională în cursul anului trecut.

O parte din prejudiciul imputat Elenei Vintilescu e reprezentat și de faptul că fosta directoare și-ar fi reparat mașina personală la un service auto, iar costurile de circa 2.000 de lei au fost plătite de Minprest, ca și cum autoturismul ar fi fost al firmei. Anchetatorii i-au reținut pe inculpați pentru 24 de ore în acest dosar, judecata propriu-zisă, la instanță, începând în ianuarie 2015. Acum, după mai bine de doi ani de prezentat probe și dovezi în fața judecătorului de caz, a venit momentul ca inculpații să își afle sentința, una care nu va fi însă definitivă.

Sfetnic pentru primarul din Motru

Între timp, din vara anului trecut, Elena Vintilescu a devenit consilier personal al primarului municipiului Motru, Gigel Jianu, fiind desemnată și purtător de cuvânt al instituției. Unitatea pe care a condus-o, Minprest SA, este o companie de stat, la care acționar majoritar este Complexul Energetic Oltenia. În trecut, societatea a fost condusă inclusiv de actualul deputat Alin Văcaru, după plecarea acestuia din postul de director adjunct funcția fiind ocupată o perioadă de actualul viceprimar Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: