Verdict neschimbat pentru „Lotul Fluerătoru”

Fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, dar și foști șefi din mineritul motrean, condamnați cu toții într-un dosar ce a vizat modernizarea drumului dintre Miculești și Ploștina, au cerut instanței să le fie anulată o parte din pedeapsa care era definitivă printr-o decizie a Curții de Apel Craiova. Cu toții au cerut judecătorilor să țină cont de noua definiție pe care Curtea Constituțională a adus-o infracțiunii de abuz în serviciu, cea pentru care și ei au fost condamnați. Inculpații au fost de părere că nu ar fi încălcat legi, ci doar reglementări interne din fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, lucru cu care judecătorii par să nu fi fost de acord întrucât le-au respins solicitările și, ca urmare, cel puțin pentru moment, sentința definitivă dată la Craiova rămâne în continuare în vigoare.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Pătru Florentin, împotriva sentinţei penale nr.888/14.04.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu, definitivă prin decizia penală nr.691/2016 a Curţii de Apel Craiova. În baza art. 459 alin. 5 C.p.p. respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Creţan Vasile, împotriva sentinţei penale nr.888/14.04.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu, definitivă prin decizia penală nr.691/2016 a Curţii de Apel Craiova. În baza art. 459 alin. 5 C.p.p. respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Giuran Nicolae, împotriva sentinţei penale nr.888/14.04.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu, definitivă prin decizia penală nr.691/2016 a Curţii de Apel Craiova. În baza art. 459 alin. 5 C.p.p. respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Fluerătoru Cristea, împotriva sentinţei penale nr.888/14.04.2015 pronunţată de Judecătoria Tg-Jiu, definitivă prin decizia penală nr.691/2016 a Curţii de Apel Craiova”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.

Ca urmare a acestui verdict, inculpații menționați în sentință rămân cu condamnarea ce presupune pentru fiecare dintre ei un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. De asemenea, cu trei luni înainte de expirarea perioadei amintite, aceștia trebuie să dovedească instanței că au achitat prejudiciul stabilit în dosar, suma fiind de 937.447 lei. Aceasta reprezintă lucrări plătite, dar neefectuate la drumul amintit, drum care, pe hârtie, a fost modernizat în iarna lui 2006, asfaltul fiind turnat pe ger. În realitate, covorul asfaltic s-a deteriorat în scurt timp, dar de atunci drumul e un coșmar pentru șoferi, fiind singura rută de legătură mai rapidă pentru localnicii din zona Slivilești care au treabă la Motru.

Vizualizări: 881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: