Fostul primar scapă de plata prejudiciului

Fostul primar din comuna gorjeană Ionești a fost dat în judecată la finalul anului trecut, primăria dorind să recupereze o sumă importantă de bani. Ar fi vorba de o sumă de 295.381 lei.

Actualul primar a invocat un raport al Curții de Conturi în care s-a consemnat că Primăria lonești “a plătit nejustificat societății Ydail Construct SRL Murgești suma de 295.381,50 lei. din care penalități de întârziere 285,687 lei, 3.070 lei cheltuieli de judecată și 6.024,50 lei cheltuieli de executare”.

Totul a pornit de la modernizarea unor drumuri sătești, lucrare care a costat peste un milion de lei acum șase ani, termenul de execuție fiind de patru luni. Primăria a contractat lucrarea, deși avea credite bugetare aprobate doar în valoare de 630.000 lei.

Pe care de consecință, o factură de 469.108 lei nu a fost plătită, firma de construcții a mers la tribunal, iar instanța a stabilit plata facturii, dar și a penalităților și a cheltuielilor de executare, în total suma de 295.381,50 lei.

Curtea de Conturi a stabilit recuperarea sumei de la persoanele care se fac vinovate de neplata la timp a facturilor, dar fostul primar a invocat prescripția, deoarece plata penalităților s-a făcut în baza unei hotărâri judecătorești din 2005.

Într-adevăr, instanța a constatat prescrierea și astfel o pietruire de drumuri a costat comunitatea cu 30% mai mult decât s-a licitat și dublu față de suma pe care primăria o avea la dispoziție. (A.A.)

Vizualizări: 2,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: