Șofer din CE Oltenia, condamnat pentru alcool

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a fost condamnat la 8 luni de închisoare. Pedeapsa nu este cu executare, instanța stabilind un termen de supraveghere de 2 ani.

Bărbatul de 48 de ani a fost trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan. Fapta a avut loc în luna iulie a anului trecut, când gorjeanul a fost oprit de polițiști pe DN 66, pe raza localității Cârbești – Drăguțești. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două probe de sânge. Potrivit buletinului de analiză toxicologică, bărbatul a avut o alcoolemie de 1,48 g0/00 alcool pur în sânge, la prima recoltare, respectiv ora 07.05 și 1,27 g0/00, alcool pur în sânge, la a doua recoltare - ora 08.05.

La audieri, bărbatul a recunoscut fapta. A spus că a băut, cu o seară înainte, 2 litri de bere, considerând că nu se mai află sub influența băuturilor alcoolice în momentul în care s-a urcat dimineață la volan. Bărbatul lucrează ca șofer profesionist la CE Oltenia. Era singur în mașină, atunci când a fost oprit în trafic.

Neavând antecedente penale, bărbatul a primit o pedeapsă minimă. Instanța a considerat că nu se impune instituirea obligației de a nu conduce vehicule pe drumurile publice, pentru că aceasta ar avea consecințe grave cu privire la modul în care inculpatul ar putea să-și asigure existența, întrucât acesta este conducător auto profesionist.

Sentința a fost pronunțată, în această lună, de Judecătoria Târgu Jiu, angajatul CE Oltenia având posibilitatea să o atace cu apel.

Vizualizări: 4,199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: