Foști șefi, în instanță pentru câțiva lei

Medserv Min, societatea de prestări servicii medicale, al cărei acționar majoritar este Complexul Energetic Oltenia, a chemat în instanță mai mulți șefi pentru recuperarea unei sume de nici 5.000 de lei.

Inițial s-a spus că este vorba despre recuperarea prejudiciului pentru neînscrierea la masa credală a sumei de 4.983,92 lei în procedura de lichidare a CS Pandurii Târgu Jiu. Ulterior, s-a aflat că societatea s-a înscris eronat la masa credală cu o sumă mai mică decât contravaloarea debitului rezultat din prestația efectuată de societate.

Concret, Medserv Min avea de încasat 6 mii de lei de clubul de fotbal, pentru prestări servicii de urgență prespitalicească transport sanitar cu ambulanța de tip B2.

În urma unui control efectuat de Camera de Conturi Gorj, societatea a fost obligată să recupereze prejudiciul de la cei care se fac vinovați pentru debitul restant de la Pandurii, respectiv persoanele semnatare a cererii de înscriere la masa credală. Este vorba de Gavrilă Pop, fostul director executiv, contabilul șef, economistul care a întocmit situația debitelor societății în vederea înscrierii la masa credală și consilierul juridic.

În iulie 2020, Tribunalul Gorj a admis în parte cererea Medserv Min: „Obligă pârâtul Viașu Dan să plătească reclamantei suma de 1.462,2 lei reprezentând despăgubiri materiale. Obligă pârâtul Stolojanu Ion să plătească reclamantei suma de 961 lei reprezentând despăgubiri materiale. Respinge ca nefondată acțiunea față de pârâta Ciobanu Laura Mihaela”.

În cazul fostului director Gavrilă Pop, instanța a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar penal.

Sentința a fost atacată cu apel. Luni, 22 februarie, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în acest caz, respingând apelul ca nefondat.

Vizualizări: 2,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: