Fostul primar Voica, o nouă condamnare cu suspendare

Fostul primar din Săcelu Ion Voica s-a mai ales cu o condamnare în cazier pentru fapte comise în perioada mandatului său. Trimis în judecată pentru că s-a împroprietărit abuziv pe un teren din centrul comunei pe care a condus-o, teren pe care și-a ridicat o cârciumă administrată de fiul său, fostul edil a fost condamnat de Judecătoria Novaci la închisoare cu suspendare, asta în condițiile în care mai are antecedente, Voica având la activ și un accident mortal, pentru care a fost condamnat tot cu suspendare.

Pentru noile acuzații formulate la adresa sa, fostul edil a primit între șase luni și un an de închisoare, care au fost contopite cu pedeapsa de un an și 10 luni decise anterior de instanțe pentru accidentul produs în urmă cu aproape șase ani.

Ion Voica, fostul primar din Săcelu, a fost condamnat luni de Judecătoria Novaci, într-un dosar deschis pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Voica a mai fost acuzat de fals intelectual în formă continuată, uz de fals şi sustragere de înscrisuri. Voica a primit mai multe pedepse între 6 şi 18 luni de închisoare. Instanţa a luat act de faptul că Voica mai avea condamnări cu suspendare, astfel că a decis contopirea acestora, urmând ca fostul primar să execute pedeapsa cea mai grea, de un an şi zece luni închisoare. Aceasta va fi contopită cu noua condamnare, urmând ca cele 20 de luni de arest să fie sporite cu încă două luni, în final urmând să execute, ca urmare a sporului aplicat, pedeapsa de doi ani închisoare. Din cei doi ani, se vor scădea zilele de arest preventiv efectuate de fostul primar în perioada 29.12.2008 - 27.01.2009.

Judecătorii din Novaci au stabilit suspendarea executării pedepsei, astfel că Voica nu va ajunge după gratii. Sentinţa este cu apel.  Ion Voica este obligat de instanţă şi la plata unor daune morale de 5.000 de lei faţă de partea vătămată Toader Grigore.

Dacă sentința rămâne însă nemodificată, Voica va trebui să informeze autoritățile permanent despre orice eventuală schimbare a domiciliului și despre orice deplasare mai mare de 8 zile. El va trebui să justifice și orice eventuală schimbare a locului de muncă, dar și resursele financiare pe care le are pentru a-și asigura existența.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: