Opt răniți într-un accident la Piștești

Haos ieri după-amiază pe o șosea din județ, după ce două mașini s-au ciocnit frontal. Un șofer care avea permis de conducere de puțin timp a făcut o depășire imprudentă, iar în urma impactului opt persoane au ajuns la spital, două dintre ele fiind în stare gravă. Medicii chemați la fața locului și echipajele de descarcerare de abia au făcut față numărului mare de răniți, mai ales că, la început, nu se anunțaseră atât de multe persoane care au nevoie de îngrijirile lor.

În plină zi de alegeri, forțele de intervenție au fost puse pe jar de accidentul care a avut loc în panta în care numărul crucilor ce amintesc de alte nenorociri similare e la fel de mare ca al răniților de ieri. „Am înțeles că un tânăr de 19 ani, începător, a intrat în depășire pe dreapta, a revenit în vârful pantei, dar a intrat în derapaj și atunci a dat în frână, intrând direct în Loganul din fața lui, de pe contrasens. Ce s-a întâmplat după aceea e demn de filmele horror. O fată avea piciorul rupt de tot, i l-au luat de pe asfalt, în speranța că poate la spital îl mai pun la loc, dar m-aș mira”, a spus unul dintre martorii la nenorocire.

O doamnă aflată în trafic a menționat că nu va uita ziua de ieri prea curând, mai ales după ce a văzut pe șosea. „Era o fată săraca pe jos, țipa și era plină de sânge. Era și doamna cu piciorul smuls, nici n-am avut puterea să mă uit pentru că e puțin spus că m-a șocat. De abia aștept să dea drumul la circulație și să plec acasă de aici că nu am puterea să mai stau la ceea ce am văzut”, a spus femeia.

Anchetă și elicopter SMURD

Două echipaje de descarcerare ale ISU Gorj au ajuns la fața locului pentru a scoate răniții dintre fiarele contorsionate, aici fiind trimise și mai multe ambulanțe, suficiente cât să preia persoanele ce aveau nevoie de îngrijiri medicale. Deși la câțiva kilometri de Târgu Jiu, au venit echipaje medicale și de la substația Târgu Cărbunești, doi răniți fiind transportați la spitalul de urgență de aici, restul fiind aduși la Târgu Jiu. Pe Insuliță, la heliport, a fost chemat și un elicopter SMURD, conform protocoalelor Ministerului Sănătății și ale celui de Interne, medicii veniți de la Craiova evaluându-i pe răniții din spitalul Târgu Jiu pentru a vedea dacă se impune transportarea vreunuia.

Persoana cea mai grav rănită a fost o femeie care a rămas fără un picior, ea având și traumatism complex de bazin, un bărbat fiind și el în stare gravă la spital. Femeia a fost băgată imediat în operație, în Unitatea de Primiri Urgențe ajungând, în total, șase răniți din accidentul respectiv. Cel care a produs nenorocirea respectivă este un tânăr de 19 ani din Vladimir. El a izbit în plin o mașină condusă de un bărbat de 40 de ani din Crușeț, polițiștii deschizând dosar pe numele său. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, cel responsabil de toate cele întâmplate fiind acuzat de vătămare corporală din culpă.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: