Fostul șef al SPP știe cum a fost „executat” Greblă de SRI

Dosarul deschis pe numele lui Toni Greblă, în care fostul judecător constituțional a fost inclusiv reținut pentru 24 de ore, pare să nu fi apărut întâmplător în viața acestuia pentru a-i termina cariera profesională și politică.

Fostul șef al Serviciului de Pază și Protecție, generalul Dumitru Iliescu, a postat luni pe Facebook un comentariu mai mare, în care vorbește despre implicațiile pe care le-a avut Serviciul Român de Informații în a-i închide gura lui Greblă. Iliescu îi indică pe fostul director al SRI, George Maior, și pe adjunctul acestuia, Florian Coldea, ca fiind cei care i-au decis soarta lui Greblă, asta în condițiile în care Maior îi este naș lui Victor Ponta, care, la rândul lui, era coleg de partid cu fostul senator PSD.

Greblă a fost dus de PSD la Curtea Constituțională după ce condusese Comisia Juridică din Senat, mutarea lui făcându-se într-o perioadă în care Curtea Constituțională trebuia să valideze așa numitele „legi Big Brother”, cele care ar fi permis SRI să monitorizeze și mai ușor politicienii sau oamenii de afaceri. Legile nu au trecut de CCR, iar Greblă a fost servit ca exemplu celorlalți judecători constituționali, dă de înțeles Dumitru Iliescu.

„Deși Coldea s-a ocupat de execuția dl. Greblă, ordinul a fost dat de George Maior. Tot dosarul a fost construit de ofițeri ai SRI si dat apoi procurorului DNA. Ținte au fost mai mulți judecători de la CCR, care au fost monitorizați de serviciul de informații. Maior a decis să-l ridice DNA mai întâi pe Dl. Greblă și în funcție de efectele obținute încă doi judecători. Acțiunea a avut ca scop «punerea la punct» a judecătorilor CCR și «convingerea» acestora să fie mai «maleabili» când trebuie să hotărască asupra unor prevederi legale în legătură cu care SRI are un interes major”, menționează Dumitru Iliescu în postarea sa de pe Facebook.

Vizualizări: 739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: