Fotbaliștii și salariații de la Pandurii nu pot fi concediați. Cine s-a opus!

Adunarea creditorilor de la Pandurii Târgu Jiu a respins în ședința de luni, 3 iulie, propunerea lichidatorului judiciar privind rezilierea convențiilor civile încheiate cu fotbaliștii și desfacerea contractelor de muncă ale personalului. Cei care s-au opus concedierilor au fost foștii jucători, înscriși la masa credală, dar și Marin Condescu. Măsura a fost agreată de Finanțe și de Consiliul Local Târgu Jiu.

La Adunarea Creditorilor au fost prezenți Marin Condescu și Răzvan Stanca, acesta din urmă reprezentând mai mulți jucători și salariați care au de recuperat bani de la Pandurii. Au votat în scris ANAF, Consiliul Local Târgu Jiu și foștii jucători Ciucur, Nicoară și Nistor.

Cei de la Finanțe au fost de acord să împuternicească administratorul judiciar să analizeze fiecare convenție a fotbaliștilor și antrenorilor și să procedeze conform legii. Și în privința salariaților aceeași împuternicire, lichidatorul spunând din start că va rămâne personalul strict obligatoriu, dar cu salariu renegociat la minimum pe economie. Consiliul Local Târgu Jiu a avut un punct de vedere identic. Cu alte cuvinte, cei doi creditori au fost de acord cu concedierile.

Foștii jucători Alexandru Teofil Ciucur, Dan Nistor și Viorel Nicoară au votat împotriva concedierilor, iar Marin Condescu și Stanca au votat pentru păstrarea jucătorilor și antrenorilor, în vederea continuării activității sportive.

Cei care au vrut continuarea activității sportive au reprezentat 54,21% din creanțe, astfel că au avut câștig de cauză, deci concedierile nu pot fi făcute.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost aprobarea unei sume de 5.000 de euro pentru plata casei de avocatură care să reprezinte Pandurii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde clubul încearcă să anuleze o penalizare de trei puncte, ceea ce i-ar putea aduce revenirea în Liga I. Finanțele și Consiliul Local Târgu Jiu au avut din nou puncte de vedere identice, votând împotriva angajării Casei de avocatură Chiuariu, pe motiv că este nevoie să se facă o selecție din minimum cinci oferte. Au votat pentru jucătorii și Marin Condescu, astfel că demersul la TAS poate să continue.

FALIMENT

Lichidatorul judiciar a făcut cerere în instanță pentru declanșarea procedurii de faliment, termenul de judecată fiind în octombrie. Până atunci însă, Pandurii ar trebui să își facă o echipă cu care să joace în Liga a II-a, deși acționarii par să agreeze falimentul. Dacă jucătorii ar fi fost concediați, falimentul nu ar mai fi putut fi evitat.

Galerie foto



Vizualizări: 3,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: