„Fotomodelul şantajist” a recunoscut faptele în instanţă

Tânăra din Târgu Jiu cunoscută ca „fotomodelul şantajist” a recunoscut marţi în faţa instanţei de judecată acuzaţiile de şantaj ce i-au fost aduse în cadrul unui dosar penal. Ştefania Diaconescu a optat încă de la începutul procesului pentru recunoaşterea faptelor, putând astfel să beneficieze de clemenţa legislaţiei, care oferă o reducere de o treime a pedepselor pentru inculpaţii care aleg varianta procedurii simplificate de judecată.

În faţa judecătorului de caz, inculpata a recunoscut şi regretat faptele, ea mai având la dispoziţie un termen pentru ca instanţa să primească de la Poliţie fişa de cazier a acesteia, după care poate fi pronunţată sentinţa.

Ştefania Loredana Diaconescu a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu la sfârşitul lunii ianuarie. Ea este acuzată că în urmă cu doi ani, când avea 19 ani şi era încă elevă, a avut acces în telefoanele unor prietene de-ale surorii sale, ocazie cu care a luat din acestea fotografii şi filmări ce puteau avea caracter compromiţător dacă apăreau în spaţiul public.

Două minore au fost atunci şantajate de către Diaconescu, tânăra, pasionată de modeling, alegând varianta să le ceară bani şi bijuterii fetelor pentru a nu distribui imaginile pe reţelele de socializare. Părinţii au depus însă plângere la Poliţie şi aşa s-a ajuns la o anchetă în care „fotomodelul şantajist” a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior Ştefania Diaconescu fiind plasată sub control judiciar.

Vizualizări: 6,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: