Liber după 9 ani de puşcărie. „Încerc să îmi refac viaţa. Îmi voi dovedi nevinovăţia”

Bărbatul din Polovragi care a primit o condamnare de 14 ani de închisoare pentru că ar fi violat o fetiţă de 5 ani, pe care ar fi ademenit-o cu un pumn de cireşe, este din nou o persoană liberă. Liviu Gheorghe Greuruşi a fost eliberat condiţionat printr-o sentinţă a instanţelor de judecată după ce a executat 9 ani din pedeapsa primită pentru faptele de care a fost acuzat. Bărbatul susţine în continuare că e nevinovat şi că a fost condamnat pe nedrept.

Marţi după-amiază, gorjeanul a ieşit pe poarta Penitenciarului Târgu Jiu, bucuros că în sfârşit poate să meargă acasă. Afară l-a aşteptat fratele său, care nu a dorit însă să comenteze prea mult despre cele întâmplate. Greuruşi, în schimb, a menţionat şi acum că este nevinovat. Îşi bazează afirmaţiile şi pe un test ADN din 2010 care îl exclude din cercul de suspecţi care ar avea legătură cu violul. Bărbatul reafirmă că un unchi de-al său ar fi comis faptele şi l-ar fi rugat pe el să ia asupra sa toată responsabilitatea. Greuruşi afirmă că la acea vreme, în 2007, era prea tânăr ca să îşi dea seama de implicaţii. După producerea violului, el a plecat la muncă în Grecia şi a fost prins 2 ani mai târziu de autorităţi, după ce unchiul său s-ar fi dus la Poliţie cu înregistrările unor convorbiri telefonice şi le-ar fi spus oamenilor legii unde se află.

Pentru că a fugit din ţară, Greuruşi a primit iniţial o condamnare de 20 de ani, dar, după rejudecarea cazului, pedeapsa i-a fost diminuată. Apoi, el a făcut şi greva foamei în spatele gratiilor, dar tot degeaba. De abia acum judecătorii i-au admis cererea de a fi liberat condiţionat.

„Nu mă voi opri aici, voi da în judecată, voi cere revizuirea sentinţei, cu probe, cu dovezi, ca să arăt că nu sunt vinovat. Unchiul mi-a spus că şi-a bătut joc de acea fetiţă. Eu nici nu o cunosc, nu am văzut-o niciodată. El îmi pupa şi picioarele numai să spun că eu sunt autorul. Doar Dumnezeu ştie adevărul. Îmi pare rău că l-am ascultat. Nu trebuia să îmi asum acest lucru. Acum o să merg acasă, o să mă duc în străinătate la muncă, o să încerc să îmi refac viaţa. Sper însă să se afle adevărul până la urmă. Sper şi ca prin purtarea mea, ca om, aşa cum am fost şi înainte, să dovedesc celor din sat că nu am legătură cu acest caz. Eu mă declar nevinovat şi voi contacta un avocat în perioada următoare care să mă ajute să clarific lucrurile. Până acum nici nu am avut un avocat, am fost pe cont propriu şi de asta am şi ajuns în această situaţie”, explicat Greuruşi la ieşirea din penitenciar.

Vizualizări: 3,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: