În arest la domiciliu din cauza geloziei

O lună de arest la domiciliu îl aşteaptă pe un individ de 28 de ani din Dragoteşti, care, la sfârşitul săptămânii trecute, a încercat să incendieze două autoturisme. Maşinile îi aparţineau unui rival al acestuia din satul Brădet, lângă Mătăsari, între cei doi fiind o dispută legată de relaţia cu o domnişoară.

Sâmbătă noaptea, proprietarul maşinilor a observat că unul dintre parbrize este fisurat, iar caroseria autoturismului prezenta urme de fum. De asemenea, lângă maşină erau urme de cioburi de sticlă afumate, motiv pentru care bărbatul a sunat la 112 şi a cerut sprijinul poliţiştilor.

În scurt timp, oamenii legii l-au descoperit pe potenţialul agresor ca fiind Viorel Creţu, cel care a şi fost încătuşat, fiind reţinut pentru 24 de ore pentru distrugere prin incendiere. Agenţii l-au prezentat pe acesta şi unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii de la Judecătoria Motru au considerat că nu e nevoie neapărat ca bărbatul să stea în spatele gratiilor. Judecătorii au emis pe numele acestuia un mandat de 30 de zile de arest la domiciliu. În acest interval de timp, Creţu nu are voie să plece de acasă decât cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi. De asemenea, el nu are voie să ia legătură cu victima sau ori cu familia acesteia şi trebuie să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat. Verdictul dat de instanţă nu este definitiv, putând fi contestat de către procurori, dar şi de către inculpat care poate spera la o măsură şi mai blândă din partea judecătorilor împotriva sa.

Vizualizări: 3,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: