Fraţi condamnaţi pentru un omor din Obreja

Un scandal de acum un an şi jumătate din cartierul târgujian Obreja a dus acum la condamnarea a doi fraţi de etnie romă pentru omor şi tentativă de omor. Cei doi au vrut să îi vândă unui alt bărbat un cal şi pentru că acesta nu a fost de acord cu „oferta” ce i-a fost făcută, s-a iscat un scandal enorm. Un nepot a sărit să îl apere pe cumpărător, dar şi acesta a fost înjunghiat. Constantin Mărgel şi-a pierdut viaţa la câteva zile după ce a fost înjunghiat, în ciuda eforturilor făcute de medici, inclusiv de cei de la Târgu Mureş, în timp ce nepotul său, Nichifor Ioncilă, s-a ales cu tăieturi.

Pedepsele primite de cei doi fraţi agresori sunt cu executare. Daniel şi Marius Marin au fost condamnaţi la câte 15 ani de puşcărie, pentru o perioadă de 5 ani de la executarea pedepselor fiindu-le interzis să se apropie la mai mult de 20 de metri sau să ia legătura cu familiile sau rudele celor două victime, inclusiv cu supravieţuitorul scandalului.

Cei doi sunt în spatele gratiilor din seara zilei de 24 septembrie 2016, când au fost prinşi după ce, vreme de o săptămână, au stat ascunşi, fiind fugiţi din Târgu Jiu, în speranţa că li se va pierde urma. Instanţa i-a obligat şi la plata unor despăgubiri către supravieţuitorul scandalului şi către rudele bărbatului decedat. „Obligă inculpaţii, în solidar, la 20.000 lei daune morale către partea civilă Ioncilă Nichifor; la 80.000 lei daune morale către partea civilă Ioncilă Livia; la 80.000 lei daune morale către partea civilă Ioncilă Cătălin Ionuţ; la 80.000 lei daune morale către partea civilă Stoica Elena”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă.

Vizualizări: 2,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: