Verdict în cazul unui accident mortal controversat

Tânărul din Tismana acuzat că în urmă cu cinci ani ar fi comis un accident mortal, dar că, până la sosirea martorilor, a schimbat locul său de şofer cu cel al prietenei aflate pe locul din dreapta faţă, este acum în aşteptarea sentinţei judecătorilor.

Adrian Sergiu Geagu a fost audiat marţi ca inculpat la dezbaterile pe fond ce au avut loc la Judecătoria Târgu Jiu, el declarând de mai multe ori că nu se face vinovat de acuzaţiile ce îi sunt aduse şi că nu a comis el accidentul mortal care i se pune în cârcă. Prin intermediul avocatului său, acesta a încercat să convingă instanţa de sinceritatea declaraţiilor sale, asta în timp ce procurorul de şedinţă a prezentat argumente care susţin vina tânărului şi, de aici, nevoia de condamnare a acestuia.

Alina Firiza este tânăra care şi-a pierdut viaţa în teribilul accident ce a avut loc la Peştişani, maşina în care se afla împreună cu Geagu izbindu-se de un stâlp. Elevă a Şcolii Populare de Artă şi studentă la Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Alina se pregătea de o carieră în domeniul muzical, moartea sa rămânând până acum una controversată. Anchetatorii susţin că ea era pasager pe locul din dreapta faţă şi imediat după accident ar fi fost mutată de Geagu pe locul şoferului pentru ca el să scape de acuzaţiile ulterioare. Avocatul său a declarat însă în pledoaria finală că tânărul avea mâna dreaptă fracturată în două locuri, avea probleme grave la coloană, în urma impactului dintre autoturism şi stâlpul din beton, iar mutarea Alinei pe locul şoferului de pe locul din dreapta era imposibilă fizic deoarece primii martori ajunşi la faţa locului, şoferi din trafic, au oprit la mai puţin de două minute.

În plus, geanta şi telefonul fetei se aflau în partea stângă a autoturismului, avocatul susţinând că şoferului nu îi era cu putinţă în acele momente să gândească un astfel de scenariu pentru a se apăra de acuzaţiile ulterioare. Martori oculari au declarat în timpul procesului că Geagu era şi el blocat în maşină după impact şi încerca să iasă afară dar, din cauza rănilor, nu putea să spargă nici un geam pentru a se evacua, a mai precizat avocatul. Tatăl fetei moarte în accident a fost în sală şi a oftat adânc la cele mai multe dintre afirmaţiile inculpatului. Acum şi el şi Geagu sunt în aşteptarea verdictului pe care îl va pronunţa instanţa, sentinţa nefiind una definitivă deocamdată.

Vizualizări: 3,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: