Călinoiu jr., dosar penal pentru că a condus 17 metri băut la volan

Probleme penale în instanță pentru Mădălin Ion Călinoiu, fiul fostului președinte al Consiliului Județean. Juniorul a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice și, evident, i s-a întocmit un dosar penal. Cauza a fost instrumentată de procurori pe parcursul acestei primăveri, iar acum un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Târgu Cărbunești a admis rechizitoriul acestora, ceea ce înseamnă că probele de la dosar pot fi suficiente și legale pentru începerea judecării pe fond a cauzei.

În decizia publicată pe portalul instanțelor de judecată pe acest subiect apare însă și o eroare, generată probabil de moda „copy paste”. „Constată regularitatea întocmirii rechizitoriului nr. 1168/P/2017 din 15.05.2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbuneşti privind pe inculpatul Călinoiu Ion Mădălin, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 336 alin.1 Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul Emancipatu Florin. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis instanța.

Fostul președinte al Consiliul Județean Gorj, Ion Călinoiu, este la curent cu cele întâmplate fiului său și spune că acesta nu a făcut altceva decât să urce la volan pentru a-și muta mașina câțiva metri. „A fost la un fin al lui la Târgu Cărbunești, ne-a și sunat seara târziu că rămâne la ei acolo pentru că băuse, iar apoi s-a dus să își mute mașina. Era noaptea, trecut de miezul nopții, iar el a mers cu mașina fix 17 metri, cât să o parcheze să nu încurce pe altcineva. Imediat a apărut un polițist la fața locului, care acum s-a și pensionat, și i-a pus fiola. A recunoscut că băuse, dar nu era la volan ca să plece pe un drum public. Asta e, acum vedem ce va decide instanța”, declară Ion Călinoiu, care în trecut și el a avut probleme penale din cauza câtorva sute de lei pe care a uitat să îi menționeze în declarațiile de avere.

Vizualizări: 5,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: