Francezii, în vizită la căminele de la Suseni şi Dobriţa

Bătrânii de la centrele de îngrijire şi asistenţă socială de la Suseni şi Dobriţa vor primii astăzi vizita a doi reprezentanţi ai unei asociaţii umanitare din Franţa.

Grigore Bunăiaşu, directorul filialei Gorj a Crucii Roşii spune că francezii şi-au propus să cunoască problemele existente la cele două unităţi şi să afle de ce au nevoie asistaţii de aici. Crucea Roşie a mai primit materiale sanitare de la asociaţia de francezi însă transportul nu a ajuns în Gorj pentru că nu au bani.

Au primit materiale dar nu au bani de transport

Asociaţia “Pouzages-Roumanie” a mai anunţat că va trimite un transport de materiale sanitare pentru unităţile spitaliceşti şi persoanele cu dizabilităţi din judeţ. Grigore Bunăiaşu spune însă că valoarea transportului se ridică la aproximativ 3000 de euro, iar până acum nu au reuşit să facă rost de aceşti bani: “Este o sumă destul de importantă şi nu mai putem apela tot la instituţiile care ne-au ajutat şi în alte dăţi. Acum încercăm să luăm legătura cu cei de la conducerea SC Artego Târgu-Jiu, pentru a vedea dacă ne pot ajuta. Sperăm să ne poată aduce materialele atunci când mai au transporturi de benzi în afară”.

“Cheltuim câte 25-30 milioane lei pe lună pentru fiecare asistat”

Constantin Preoteasa, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, afirmă că orice sprijin este binevenit, deoarece cheltuielile sunt foarte mari: „Primim cu bucurie pe oricine poate să ne dea o mână de ajutor. Toţi bătrânii de aici sunt încadraţi într-un grad de handicap şi au pensie de invaliditate, dar puţini au pensii mai mari de 800 lei. De-abia ne descurcăm, pentru că mulţi sunt imobilizaţi, iar medicamentele sunt foarte scumpe. De asemenea, trebuie să le asigurăm, 3 mese calde pe zi, 2 suplimente, haine şi toate cele trebuincioase, ca să nu mai vorbim de salariile angajaţilor. Cheltuim câte 25-30 milioane lei pe lună pentru fiecare asistat”. În prezent, la Suseni se află internaţi 94 de asistaţi sociali, iar la Dobriţa 49.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: