Un pensionar din Băleşti are peste 200 de papagali

Un pensionar din Băleşti îşi ocupă timpul cu creşterea de păsări exotice. Curtea lui Gheorghe Spinceanu este plină de papagali, păuni, prepeliţe şi fazani. Omul a făcut din această pasiune o adevărată afacere.

Gheorghe Spinceanu creşte păsări exotice de 40 de ani. A început cu patru perechi de papagali pe care i-a ţinut o bună perioadă de timp în balconul apartamentului din Braşov unde locuia împreună cu familia. A visat de mic să fie înconjurat de astfel de vietăţi şi după ani de străduinţă visul i s-a îndeplinit  „Aveam 22 de ani când am cumpărat primii papagali. Îmi amintesc că am fost tare mândru de achiziţia mea. De 13 ani de când am ieşit la pensie m-am mutat aici la ţară pentru că stăteam în Braşov, aveam serviciul acolo şi de atunci mă ocup mai mult de păsările din bătătură. Am acum 200 de papagali Peruşi, Ninfă, Micul Alexander şi Agapormis,  şase prepeliţe, patru păuni, găini din rase grele şi pitice şi 18 fazani. Am avut mult mai multe dar le-am vândut“, a spus Gheorghe Spinceanu.

„Era pasionat de papagali de mic“

Gheorghe Spinceanu recunoaşte că scoate profit din creşterea păsărilor exotice dar nu face asta doar pentru bani ci din pasiune. El spune că nu ar putea sta mult timp departe de păsările sale iar când se mai întâmplă totuşi să plece de acasă, lasă păsările în grija mamei. „Era pasionat de papagali de mic, eu când eram copil nici nu ştiam ce sunt ăia papagali, fazani sau păuni, am văzut în realitatea abia când a cumpărat el, îmi sunt dragi şi am grijă de ele aşa cum pot“,  spune Maria Spinceanu, mama bărbatului.

„Vreau să îi calc pe urme vecinului meu“

Bărbatul a trezit pasiunea pentru păsări exotice şi unui vecin de-al său. Florin Rogobete are 22 de ani, vârsta la care Gheorghe Spinceanu a cumpărat pentru prima dată papagali. Prima încercare a tânărului de a avea propria crescătorie de papagali a eşuat dar este dispus să încerce din nou. „Am avut o pereche de papagali dar mi-au murit. Vreau să îi calc pe urme vecinului meu dar nu ştiu când voi cumpăra alţi papagali întrucât nu am timp să mă ocup de ei. E o afacere până la urmă, se fac bani frumoşi din vânzarea ouălor şi a păsărilor din rase rare", spune Florin.

Cel mai ieftin papagal costă 35 de lei şi Spinceanu recunoaşte că vinde foarte mulţi.

Vizualizări: 589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: