Primarul din Turburea pune sătenii să asigure paza

Locuitorii comunei Turburea vor asigura paza la primărie şi la şcoli, prin rotaţie, pentru că nu mai sunt bani la bugetul local. Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, spune că până acum de pază se ocupa o firmă specializată, cu un contract de aproape 900 de milioane de lei vechi. Contractul cu firma de pază a fost semnat de fostul edil Daniel Ursulescu.

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, o să propună consilierilor locali un proiect de hotărâre prin care cetăţenii localităţi trebuie să asigure paza prin rotaţie.

,,O să propun consilierilor locali ca paza în comuna Turburea să fie asigurată prin rotaţia cetăţenilor, deoarece fondurile s-au epuizat în lunile care au trecut’’, spune Bârcă. S-a ajuns în această situaţie pentru că fostul edil Daniel Ursulescu, a încheiat un contract cu o firmă de pază de aproximativ 900 de milioane de lei vechi. „Până să ajung eu aici, primăria şi-a permis cam multe şi nu avem altă soluţie de asigurare a pazei decât cu cetăţeni. Paza s-a asigurat cu firma Civitas care era o protecţie a fostului primar faţă de un consilier al dânsului care era şi consilier local. Pe 6 luni de zile s-au dat aproximativ 900 de milioane pentru patru persoane care asigurau paza la şcoală şi la primărie”, susţine primarul din Turburea.

Ion Bârcă spune că a vorbit cu toţi locuitori comunei şi aceştia sunt de acord să asigure paza în localitate prin rotaţie. „Am făcut şedinţe cu cetăţeni şi toţi sunt de acord să efectueze paza prin rotaţie. Cetăţenii din Turburea vroiau să asigure paza prin rotaţie de la începutul anului, dar nu s-au făcut aceste demersuri”, a mai adăugat Bârcă.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: